2a divisió FEF

futbol

2a divisió b

El Peralada vola cap a la salvació

2a divisió B. Els de Chicho superen el Peña Deportiva (0-1) i ja estan cinc punts per sobre del descens directe

peña dep. 0 peralada 1

PEÑA DEPORTIVA:Imanol, Erik Polanco, Chechu (Javi Gallardo, 78’), Borja Navarro, Pau Pomar, Marc de Val (Fraile, 78’), Guille Andrés, Selfa, Górriz, Pepe Bernal i Marco Rosa (salinas, 71’).PERALADA:Vito, Estellés, Bambo, Bueno, Serrano (Maxi Villa, 53’), Paik (Andzouana, 76’), Romero, Álamo, Soni, Manel i Joel Arimany (Iu Ranera, 60’).GOLS:0-1 (68’) Manel.ÀRBITRE:Fernández Vidal.T.G.:al local Pepe Bernal; i als visitants Bambo i Joel Arimany.T.V.:directa al porter suplent local Torres (90’).

El Peralada ha posat la cinquena marxa i ja no hi ha qui els freni. A Eivissa, al camp del Peña Deportiva, els xampanyers van aconseguir ahir encadenar la tercera victòria, la segona de la temporada a domicili, en un partit sense brillantor que va solucionar Manel amb una rematada de cap en la segona part. Els de l’Alt Empordà van saber patir en els primers minuts per esgarrapar un triomf contra un rival directe que els permet situar-se en una posició privilegiada en la classificació, amb 4 punts d’avantatge respecte al Llagostera, que ara mateix jugaria el play-out, i amb 5 respecte al Formentera, que baixaria directament. A més, els xampanyers ja tenen 9 punts més que el divuitè classificat.

El resultat no va ser el més just, i és que en la primera part els xampanyers no van trepitjar l’àrea rival, mentre que el Peña Deportiva, que va sortir amb una marxa més, va crear força perill. Pau Pomar rematant un córner desviat per poc, Marco Rosa amb un xut des de fora l’àrea que va aturar Vito i, sobretot, Pepe Bernal amb un xut ajustat que va anar al lateral de la porteria, van desaprofitar el millor moment dels locals en la primera mitja hora de partit. Això, contra un Peralada en estat de gràcia, no es perdona.

L’estrena més oportuna

Manel va arribar en el mercat d’hivern a Peralada com a fitxatge estel·lar, però encara no havia vist porteria. Tot i convertir-se des del primer dia en peça clau i fer una feina descomunal, el punta s’ha fet pregar per aconseguir el seu primer gol, que va arribar en el millor moment. Amb el seu olfacte de gol innat, Manel va aprofitar una centrada d’Álamo, amb la defensa descol·locada després d’un mal rebot, per pentinar la pilota amb el cap el mínim necessari per ajustar-la al pal i marcar l’únic gol del partit en el minut 68. La diana del punta xampanyer va arribar en la primera ocasió clara del Peralada, que poc després hauria pogut sentenciar en un un contra un de Soni amb Imanol que el davanter va xutar al ninot. De fet, van ser les úniques ocasions d’una segona part en què el Peralada es va defensar amb solidesa.

Venir a aquest camp amb un rival que ens ha fet patir en la primera part i ha merescut més és importantíssim per arribar a l’objectiu
No hem perdut mai la cara al partit i hem aprofitat l’ocasió que hem tingut. Hem guanyat per fe
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada

Amb tres centrals i tres puntes

Chicho va apostar per mantenir la defensa que va permetre superar l’Hèrcules la setmana anterior (1-0), amb Estellés, Bambo i Bueno a l’eix de la defensa i amb David Serrano i Sergi Álamo en els carrils, i una vegada més aquest dibuix va permetre als xampanyers deixar la porteria a zero. El més sorprenent de l’onze va ser l’alineació dels tres davanter més purs de l’equip: Manel, Soni i Joel Arimany van compartir onze per primera vegada aquest curs, acompanyats per darrere de Romero, una altra de les novetats en l’onze, i Paik com a únics migcampistes. En camps petits, segurament es tornarà a veure.