Reus

Un coixí des de la solidesa

Reus. Els roig-i-negres han ampliat el marge respecte a la zona de descens gràcies a la solvència defensiva, ja que no han rebut cap gol en cinc dels set últims partits, quatre dels quals a casa

Mancat d’efectivitat en atac, el Reus té clar que ha de sobreviure a segona A des de la solidesa defensiva. Aquest ha estat el seu punt fort des que va debutar en la categoria l’agost del 2016 i ara, quan necessita acumular punts per assegurar la permanència, el manifesta més que mai. En les set últimes jornades de lliga, l’equip d’Aritz López Garai ha mantingut la porteria a zero en cinc, quatre dels quals al seu estadi, la qual cosa li ha permès ampliar fins a sis el coixí de punts respecte a la zona de descens, que va arribar a tenir a un sol punt. El bon moment defensiu de l’equip coincideix amb una rereguarda molt consolidada, amb el porter Edgar Badia, els centrals Atienza i Olmo i els laterals Jorge Miramón i Álex Menéndez.

Des de mitjan de desembre fins a mitjan de gener, no va ser el millor tram de lliga per al Reus, amb cinc partits sense guanyar i les derrotes clares als camps del Tenerife (3-0) i el Còrdova (5-0). El 21 de gener, però, va arribar el punt d’inflexió desitjat, l’1-2 al camp del Nàstic, que va carregar el dipòsit de la moral i la confiança dels roig-i-negres, molt solvents en defensa en la sèrie de set partits posteriors. I això que no ha estat un tram fàcil per a l’equip d’Aritiz López Garai, que s’ha enfrontat amb tres rivals de la zona alta, l’Oviedo, l’Osasuna i el líder, l’Osca, diumenge passat, equips als quals ha aconseguit mantenir a ratlla amb tres empats sense gols. En aquesta última fase de campionat, el Reus tenia dos partits de victòria obligada, les visites al municipal dels dos últims classificats, que va resoldre amb la seguretat defensiva habitual i amb més efectivitat que de costum: 3-0 contra el Llorca i 2-0 contra el Sevilla Atlético. Menys sort va tenir l’equip reusenc en les visites als camps del Numància i la Cultural Leonesa (1-0 i 2-0, respectivament), fet que deixa clar que és al propi terreny de joc on actualment és més solvent. Ni el Reus ni els seus rivals han marcat gols en camp contrari en aquests set últims partits dels roig-i-negres.

Després de perdre a Sòria tenia el dinovè classificat a un sol punt; ara, a sis
El Reus ha signat un 0-0 contra tres equips de la zona alta: l’Oviedo, l’Osasuna i l’Osca

Tres dels quatre propers duels, en camp contrari

El Reus afronta ara un mes important per mantenir-se a distància de la zona de descens, amb quatre dels tres partits a camp contrari. Diumenge que ve té un duel complicat al terreny de joc d’un dels equips més en forma del moment, el Rayo Vallecano, segon classificat. Després, els d’Aritz López Garai rebran al municipal un dels rivals directes, l’Almeria, que ara té un punt menys. Els altres dos partits de la sèrie de quatre són en camp contrari. Primer, el Reus visitarà el Valladolid, que no acaba de trobar la línia de regularitat que el situï entre els sis primers, i, tot seguit, l’Sporting, actualment en dinàmica positiva i que ocupa la quarta posició.