2a divisió FEF

futbol

barça b

Batalla contra la natura

Barça B. El filial intenta perfeccionar el joc de posició; les característiques dels nous fitxatges demanen anada i tornada. “Hem de millorar-ho perquè és la mancança que tenim”, diu Gerard López

“Soc de principis clars del Barça”, va afirmar Gerard López quan se li va preguntar quina filosofia predominaria en un equip que ell dirigís fora de l’aixopluc blaugrana. Però el tècnic s’està trobant moltes dificultats per executar la idea, especialment al Miniestadi, on els rivals redueixen els espais. Amb les lesions de Busquets, Galarreta i Sarsanedas (tres migcampistes de toc), el panorama s’ha complicat encara més perquè els fitxatges, tots ells de gran desplegament físic i menor precisió, han hagut de prendre protagonisme i l’equip, en aquest sentit, cada cop està més incòmode.

Contra el Numància, el Barça B va registrar el segon pitjor percentatge d’encert en la passada de tot el curs en partits al Miniestadi (74,5%). Els blaugrana no s’havien situat per sota del 75% al seu feu des del mes de setembre, en el xoc contra el Lugo (73,69%). A l’equip li està costant Déu i ajuda mantenir intacte el seu ADN a causa de les baixes a la medul·lar, i els fitxatges (Rivera, Hongla i McGuane) no tenen assimilats els principis del llibret blaugrana. “Fitxar aquest tipus de jugadors –va dir Gerard López referint-se a Rivera i Hongla, titulars contra el Numància– té la seva part bona i és que han competit a primera divisió. Ara bé, ells estan més acostumats al doble pivot i que no hi hagi tantes sortides de pilota.” Per això, el Barça B està aconseguint millors resultats lluny del Miniestadi (19 punts a fora i 17 a casa). De fet, en els sis últims partits, l’equip registra millor percentatge d’encert en la passada a fora que no pas al Miniestadi, malgrat que lluny de casa l’equip es passi menys la pilota (46 passades menys). Traduït a la pràctica, el Barça B reconeix millor els espais amplis que no pas l’atac posicional i els fitxatges han accentuat aquesta tendència. “Intentem potenciar els aspectes en què pel perfil de jugador estem més fluixos. Tant Ballou i McGuane com Nahuel són jugadors d’espais i transició i el fet d’haver perdut Galarreta incrementa la tendència”, reconeix el tècnic, Gerard López: “Intentem millorar aquest aspecte perquè és la mancança que tenim al Miniestadi. Els rivals se’ns tanquen i ens està costant molt.”

FLUÏDESA

80%
d’encert
en la passada ha tingut el filial en els últims tres partits a casa. Un punt menys que en els tres darrers a domicili.

INTENTS

2
vegades
s’ha quedat per sota del 75% d’encert en la passada al Miniestadi: contra el Numància i al setembre contra el Lugo.

LES REACCIONS

Els rivals se’ns tanquen massa i ens està costant molt trobar fluïdesa en l’atac
Gerard López
entrenador del barça b
Tant Ballou i McGuane com Nahuel són jugadors d’espais i transició i el fet d’haver perdut Galarreta incrementa la tendència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)