Girona

futbol

girona

Cristiano, una amenaça creixent

Líder del Madrid des que hi va aterrar, el 2009, en les últimes temporades Ronaldo ha centrat els seus esforços a arribar en plena forma a final de curs

El portuguès va estar estèril a Montilivi, desactivat pels defenses gironins

Quan el Madrid va fitxar Cristiano Ronaldo el juny del 2009 per 94 milions d’euros –aleshores va ser el traspàs més car de la història– ningú s’hauria imaginat que el futbolista portuguès arribaria a ser tan determinant per al club presidit per Florentino Pérez. Ronaldo, que ja havia destacat abans amb l’Sporting de Lisboa i el Manchester United, amb el qual va guanyar tres Premier League, una Champions i un mundial de clubs, va acabar d’explotar al Bernabéu, i es va erigir en el líder indiscutible del conjunt merengue fins a l’actualitat. Amb un esperit competitiu portat a l’extrem i una fam golejadora inacabable (el portuguès té quatre Botes d’Or, és el màxim golejador històric del Madrid, de la selecció portuguesa i de la lliga de campions), Ronaldo ja ha aixecat 15 trofeus amb el club blanc –destaquen tres Champions– i acumula cinc Pilotes d’Or, les mateixes que té Leo Messi, el seu gran competidor en els últims anys.

Acostumat a marcar més de 50 gols per temporada, en els últims anys Ronaldo, de 33 anys, s’ha centrat sobretot a arribar en plena forma a les cites decisives de final de curs, on el portuguès no acostuma a fallar. També el seu joc ha variat amb el pas del temps, cada vegada actuant més a prop de l’àrea com a rematador de referència i amb uns rols molt més definits.

Pel que fa a aquesta temporada, Ronaldo es va perdre els primers quatre partits de lliga –estava sancionat després de ser expulsat en la supercopa d’Espanya contra el Barça– i no va marcar el primer gol fins a la jornada 8, una tendència negativa que va variar radicalment amb el canvi d’any. I és que el 2018 Cristiano ja ha fet 14 gols en la lliga i 3 més en la Champions, tres dianes clau per eliminar el PSG en els vuitens de final (doblet al Bernabéu (3-1) i un altre gol a París (1-2). Eliminats de la copa i amb la lliga més que complicada, Ronaldo té entre cella i cella tornar a fer-la grossa en la màxima competició europea en un any en què CR7 també jugarà el mundial amb Portugal, selecció guanyadora de l’Eurocopa 2016.

Impotent a Montilivi

La de diumenge serà la segona vegada que Cristiano Ronaldo s’enfronta al Girona, amb l’únic precedent del partit de la primera volta jugat a Montilivi (jornada 10) i en el qual el portuguès i el Madrid se’n van tornar cap a casa amb la cua entre cames (2-1). Cristiano va estar en tot moment molt ben vigilat pels defensors gironins, que el van collar de ben a prop, fins al punt de fer-lo desesperar més d’una vegada. De fet, Ronaldo amb prou feines va aconseguir rematar a la porteria defensada per Yassine Bounou. Ara caldrà veure com respon el jugador diumenge al Bernabéu contra un Girona que no té por de ningú.

UNA BONA INVERSIÓ

33
anys
té Ronaldo, per qui el Madrid va pagar 94 milions el 2009 procedent del Manchester United

NO PERDONA

3
gols
va marcar Cristiano en l’eliminatòria de vuitens de final de la Champions contra el PSG.

‘IN CRESCENDO’

CR7 va marcar el primer gol de lliga en la jornada 8, però en el 2018 ja n’ha fet 17

Amb contracte fins al 2021 però amb el futur sempre qüestionat

El novembre del 2016 Cristiano Ronaldo va renovar amb el Madrid fins al 2021, una ampliació de contracte que semblava definitiva perquè el jugador es retirés en el club blanc (quan acabés tindria 36 anys). La renovació, però, no ha impedit que cada estiu s’especuli amb una possible marxa del portuguès –en aquest sentit el Manchester United i el PSG han estat els clubs més vinculats–, unes vegades fent referència a informacions que apunten a un descontentament de CR7 amb l’afició i amb el mateix club per motius econòmics, i unes altres en el sentit que seria l’última oportunitat del Madrid de fer caixa amb el jugador. Sigui com sigui, de moment Cristiano continua demostrant sobre el camp el seu compromís amb el club blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)