Girona

MARTA RIBERA

ACTRIU

“El Girona s’ha guanyat l’estima”

“Tant de bo repeteixin el que van aconseguir a Montilivi”

“L’equip té el respecte de tothom”

El futbol el relaciono amb el teatre, perquè veus el treball en equip d’un col·lectiu que ha de funcionar a l’uníson

Marta Ribera (Girona, 1971) és una de les actrius de musicals més reconegudes de l’Estat i viu a Madrid des del 1997. Ara actua al Teatro Rialto en l’obra Grandes éxitos, al costat de Jorge Javier Vázquez, i segueix l’actualitat de Catalunya i del Girona des de la distància.

Fa molts anys que viu a Madrid. Què li va portar i què li manté?
Vaig venir per la feina, encara que m’agradaria treballar més vegades a Catalunya, però sembla que no és possible i sempre m’acaben trucant d’aquí. Sempre m’han ofert cosetes i estic encantada i agraïda. Ara fa tres mesos que fem Grandes éxitos i va molt bé. És un espectacle que fa que els que no estan aficionats al teatre en gaudeixin. A més, amb en Jorge Javier m’he endut una sorpresa com a artista i com a persona.
La vida a Madrid, pel context polític, és més complicada que abans?
A mi sempre m’han tractat molt bé, però el que està passant fa que hi hagi cada vegada més prejudicis. Com a catalana és bastant injust el que a vegades veus que pensen del que passa aquí.
Amb l’equip a primera ha notat diferència quan diu que és de Girona?
El que més crida l’atenció és que sempre que has de dir que ets catalana i de Girona vas amb una mica de por amb tot el que està passant, però quan parles de futbol tot és diferent. És un equip que té el respecte de tothom perquè s’ha sobreposat a tot i ha sabut aixecar-se encara més fort. S’ha guanyat l’estima de la gent. No té res a veure amb quan parles del Barça aquí a Madrid.
Així segueix força el que està fent el Girona.
I tant, jo soc molt futbolera i n’estic molt i molt orgullosa. Sempre, des de ben petita, he seguit de ben a prop el Girona amb la meva família tot i no ser-ne sòcia. A més, el futbol sempre el relaciono amb el fet d’estar en un teatre, perquè veus el treball en equip d’un col·lectiu que ha de funcionar a l’uníson. Veure futbol és una de les poques coses que em calmen. Ara estic intentant a veure si diumenge hi puc anar, però no ho veig clar i potser l’hauré de seguir des de casa.
S’atreviria a fer un pronòstic?
Una cosa és el que m’agradaria que passés perquè ho porto al cor i l’altra el que és possible. És complicat i no me la voldria jugar. Només espero que juguin molt bé i tant de bo que puguin fer el mateix que van aconseguir a Montilivi.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)