Girona

A la casa blanca, testimonials

Anecdòtic. La presència de futbolistes gironins en el primer equip del Real Madrid ha estat molt reduïda

La demarcació gironina ha produït un munt de futbolistes i molts d’ells han acabat triomfant en equips de primera divisió de la resta de l’Estat. En el primer equip del Madrid, però, la presència de jugadors nascuts a les comarques de Girona al llarg de la història ha estat força testimonial i només quatre noms hi han arribat a tenir presència. El primer de tots va ser el d’Emilio Blázquez. El jugador va militar al club blanc en la temporada 1933/34, quan entrenat per un mite del futbol de principis del segle XX, Paco Bru, va arribar a disputar tres partits amb el club de Chamartín. Blázquez va compartir vestidor amb noms com ara el del porter Ricardo Zamora i en els tres duels que va jugar va aconseguir marcar tres gols, dos contra l’Oviedo i un contra l’Espanyol.

Passats gairebé cinquanta anys, el 1982, de nou un gironí es va vestir de blanc per jugar un partit amb el primer equip madridista. Va ser Xavi Julià i fruit de les circumstàncies especials que va viure: era jugador del filial i davant la negativa de la federació d’aturar la lliga per la vaga de futbolistes professionals que es va fer aquell mes d’abril del 1982, els joves del segon equip van ser els encarregats de substituir els seus companys de la primera plantilla.

La continuïtat de Soler

El garrotxí Miquel Soler va arribar a Madrid amb trenta anys i del tot consolidat en l’elit futbolística. Malgrat la irregularitat en la seva presència en l’equip –va acumular 14 partits de lliga, 4 de Champions i un de la supercopa d’Espanya–, és el gironí amb més participacions en el primer equip madridista.

L’últim pas d’un futbolista de la demarcació per la primera plantilla del Madrid va tenir lloc el curs passat i va ser el porter lloretenc Rubén Yáñez. Consolidat en la rutina d’entrenaments de l’equip dirigit per Zidane –va ser el tercer porter durant dues temporades–, Yáñez va tenir l’oportunitat de debutar sota els pals de l’estadi Santiago Bernabéu en la copa contra la Cultural Leonesa. El porter, que va jugar una temporada al juvenil del Girona, va entrar al terreny de joc en els últims quinze minuts de partit per substituir Casilla.

Emilio Blázquez
Temporada 1933/34
Donosti-Madrid 0-3
Madrid-Oviedo 5-1
Espanyol-Madrid 2-2
Xavi Julià
Temporada 1981/82
Castelló-Madrid 1-2
Miquel Soler
Temporada 1995/96
Madrid-Compostel·la 2-1
Salamanca-Madrid 0-2 Madrid-Tenerife 2-0
Albacete-Madrid 1-1
Madrid-Real Sociedad 3-2
Racing-Madrid 2-0
Compostel·la-Madrid 3-3
Madrid-Salamanca 5-0
Atlético-Madrid 1-2
Madrid-Sporting Gijón 0-1
Sevilla-Madrid 0-1
Madrid-Espanyol 1-2
Celta-Madrid 1-1
Madrid-Deportivo 1-0
Rubén Yañez
Temporada 2016/17
Madrid-Cultural Leonesa 6-1
(copa)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)