ESPORTS

FUTBOL

El zero eleva el nivell

El Girona arribarà al Bernabéu amb el rècord de minuts imbatut després d’haver encadenat per primer cop tres partits sense encaixar cap gol

Escaldat al Camp Nou (6-1), l’equip aspira a mostrar-se més ferm en un altre escenari on és fàcil veure golejades locals

L’atropellament al Camp Nou, d’on el Girona es va endur la golejada més àmplia des que competeix en la Lliga de Futbol Professional (6-1), és l’excepció de la fase de més fiabilitat i fermesa defensiva de l’equip de Pablo Machín a primera. Els blanc-i-vermells arribaran al Santiago Bernabéu immersos en la ratxa més llarga d’imbatibilitat (284 minuts) de tota la lliga i amb la versió més inspirada de Yassine Bounou, que ha encadenat per primera vegada tres partits amb la porteria immaculada. El problema és que demà el nivell d’exigència s’eleva moltíssim, perquè el Madrid ha anat afinant la punteria i el Bernabéu és un dels escenaris on més habitual és veure-hi golejades locals. Després de la desfeta al Camp Nou, el repte del Girona és mostrar molta més solidesa a Madrid.

Yassine Bounou, consolidat des de fa mesos com el porter titular del Girona en la seva estrena en la màxima categoria, és el quart porter que més partits acumula amb la porteria a zero (9), superat només per Oblak (Atlético, 18), Ter Stegen (Barça, 17) i Cuéllar (Leganés, 12). La millora des de mitja lliga és significativa. De fet, i amb la rèmora dels sis gols al Camp Nou, el Girona és el tercer equip menys golejat de la segona volta. A part del Barça, només l’Atlético i el Sevilla han batut Bounou, que ha mantingut la porteria a zero en sis de les últimes vuit jornades.

Des del 6-1 de Suárez

Yassine Bounou va sortir del Camp Nou amb una golejada de la qual no es va refer fins a les dues victòries seguides següents –l’equip n’ha acabat encadenant tres–, contra el Celta (1-0) i el Vila-real (0-2). Luis Suárez va ser el més inspirat dels blaugrana, amb un hat-trick que va tancar en el minut 76, aprofitant una assistència de Dembélé. Des d’aquell sisè gol al Camp Nou, Bounou no ha tornat a recollir més la pilota de dins la porteria. Són 284 minuts, que el marroquí espera allargar tant com pugui al Bernabéu. És la sèrie més llarga d’imbatibilitat del Girona aquesta temporada, molt lluny encara del rècord a segona A, els 517 minuts del curs 2009/10. La primera divisió és una altra història. I el Santiago Bernabéu, una prova de dificultat extrema.

EN XIFRES

284
minuts
sense rebre cap gol des que Suárez va fer el 6-1 al Camp Nou (76’), la sèrie més llarga del curs
9
partits
amb la porteria a zero ha acabat Bounou dels 20 que ha jugat a primera
6
partits
dels últims 8 de lliga sense rebre cap gol. Només l’han batut el Sevilla (1-0) i el Barça (6-1)
3
porters
superen els ‘zeros’ de Bounou: Oblak (18), Ter Stegen (17) i Cuéllar (12)
3r
equip
menys golejat de la segona volta, malgrat el 6-1. Amb 8 gols, és superat per l’Atlético i el Barça (4)
540
minuts
imbatut a Montilivi, on l’equip ha encadenat sis victòries sense rebre cap gol

L’anterior sèrie, de 282 minuts però només amb dos zeros

X.M.

El Girona, que en els primers mesos de competició va tenir problemes per mantenir la porteria immaculada –dos cops en les primeres 15 jornades de lliga–, va encadenar dos zeros per primera vegada amb les victòries per la mínima contra l’Espanyol i el Getafe, curiosament quan més dèficit de centrals tenia. Aquella primera ratxa va ser de 180 minuts, perquè l’Alavés va marcar en el temps afegit i l’Eibar, només de començar el duel a Ipurua. Més llarga va ser la segona ratxa d’imbatibilitat, de 282 minuts, molt semblant a l’actual (284). A diferència de la d’ara, però, la segona només va incloure dos partits seguits sense rebre cap gol, a La Rosaleda (0-0) i a casa contra l’Athletic (2-0). Des del gol que va marcar Griezmann al Wanda Metropolitano (34’), cap més jugador rival va batre el Girona fins que Pablo Sarabia va marcar l’únic gol del partit al Sánchez Pizjuán (46’).