Barça B

Una rutina a mantenir

Barça B. El filial blaugrana, fiable a fora de casa però amb baixes importants, es desplaça al camp del penúltim amb l’objectiu d’allargar la bona línia i allunyar-se més del descens

Quan el Barça B agafa les maletes, és un equip d’allò més fiable. Lluny del Miniestadi, el conjunt que entrena Gerard López s’hi sent d’allò més bé. Els números així ho testimonien. El filial blaugrana encadena cinc desplaçaments sense perdre –11 punts de 15– i avui espera allargar aquesta bona línia en un camp que és propici per fer-ho: Llorca. I és que el rival és, juntament amb el filial del Sevilla, l’equip més dèbil de la lliga. La dinàmica que porta fa feredat: catorze partits seguits sense guanyar, dotze dels quals han acabat en derrota. En aquest tram, el conjunt blanc-i-blau, ara entrenat per Fabri, ha encaixat 30 gols i n’ha marcat 9. La permanència, amb tot, la té a 17 punts. El Barça B, doncs, és conscient que té una oportunitat d’or per enllaçar la cinquena jornada invicte i allunyar-se una miqueta més de la zona de descens. Això sí, tot i els números del rival, el tècnic blaugrana, Gerard López, vol mantenir tothom alerta. Res de relaxar-se. “Per la situació del rival pots pensar que ho tens bé per guanyar, però és un camp difícil, el Llorca ha perdut a casa seva molts partits en què mereixia alguna cosa més”, va dir ahir l’entrenador granollerí, que espera un rival amb fam: “Es prendran el partit com una final, és una de les seves últimes oportunitats per enganxar-se a la lluita per sortir del descens.”

El Barça B, en tot cas, continua tenint un handicap important: les baixes. A les dels lesionats Marc Cardona, Arnaiz, Ruiz de Galarreta, Oriol Busquets i Sarsanedas, s’hi ha d’afegir la d’un altre jugador fonamental, Carles Aleñá, que no ha viatjat i té molts números d’entrar a la llista del primer equip per al partit contra l’Athletic, cobrint la baixa del lesionat Sergio Busquets. Gerard López, amb tot, té una consigna molt clara mentre no recupera els jugadors: mirar d’anar recollint bons resultats per tenir un tram final de lliga tranquil. “Estem intentant sobreviure a les baixes en un moment de temporada clau, vejam si som capaços d’enllaçar una bona ratxa i sortir de la part baixa”, va dir l’entrenador del filial blaugrana.

LES FRASES

Tot i els números del Llorca, visitem un camp difícil. Ells, a més, s’ho prendran com una final
Gerard López
entrenador del barça b
El Barça B és atípic, sap tocar-la com el primer equip i també adaptar-se a un partit lleig
Fabri González
ENTRENADOR DEL LLORCA

Una llista amb vuit jugadors en edat juvenil

Les nombroses baixes que té Gerard López han fet que el tècnic granollerí hagi optat per cridar futbolistes joves, una tònica que s’ha repetit aquesta temporada. De fet, en la convocatòria hi ha vuit jugadors en edat juvenil. Als de la Masia –Abel Ruiz, Cuenca, Miranda, Riqui Puig, Marqués i Collado– s’hi han de sumar dos dels fitxatges que s’han fet en el mercat d’hivern nascuts el 1999: és el cas de Ballou Tabla i Marcus McGuane.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)