Barça B

ESPORTS

FUTBOL

Dues cares diferents

Barça B. Els blaugrana sumen el quart empat consecutiu després de desaprofitar els primers 55 minuts i de millorar, liderats pel porter Ortolá, en un final de partit trepidant

llorca 1 barça b 1

LLORCA:Dorronsoro; Fran Cruz, Antonio López, Pomares; Fede, Javi Muñoz (Tropi, 81’), Gomelt, Peña; Noguera, Ojeda (Nando, 86’) i Apeh (Brown, 63’).BARCELONA B:Ortolá; Palencia, Costas, Martínez, Cucurella; Rivera, Collado (Vitinho, 71’), McGuane (Marqués, 54’); Ballou (Carles Pérez, 54’), Nahuel i Abel Ruiz.GOLS:1-0 (28’) Ojeda, de penal. 1-1 (76’) Cucurella.ÀRBITRE:Cuadra Fernández.T.G.:als locals Noguera i Gomelt; i al visitant Martínez.PÚBLIC:3.742 espectadors a l’Artés Carrasco.

Gerard López va enviar a la banqueta McGuane i Ballou en el minut 54, en un doble canvi molt significatiu, perquè el partit va girar com un mitjó. Alliberats dels dos joves jugadors que encara s’han d’adaptar a la filosofia blaugrana, tot va fluir. El Barça va disposar de més de mitja hora en què no només va aconseguir el gol de l’empat, sinó que va gaudir de tot el futbol i de les ocasions que no havia tingut en els primers 55 minuts, malgrat els erràtics intents de Vitinho. Quart empat consecutiu per als blaugrana, salvant un xoc molt difícil arran del gol inicial del Llorca. El partit, però, va ensenyar la necessitat d’una reflexió profunda sobre el fitxatge de joves jugadors internacionals de 18 o 19 anys que o han d’explotar estratosfèricament o ni en el present ni el futur al club no li serveixen per a res.

Per a la reflexió també val que Gerard López va optar per l’estrella del juvenil A, Álex Collado, a l’hora de substituir l’estrella del seu equip, Aleñá. I no va funcionar. L’interior, que ahir debutava, va entrar poc en joc i en el primer temps el Barça B va estar molt perdut topant contra els centrals del Llorca. Tenia la possessió però no va xutar en tot el primer temps. El rival tampoc va fer mèrits, però, a batzegades, amenaçava Ortolá. Així, es van avançar en un penal per unes mans involuntàries de Martínez. Ojeda el va convertir i el Barça va acusar més que mai les baixes de sis jugadors –de mig camp en endavant– que ahir haurien estat titulars.

Gol i molt més

La falta de lideratge es va fer evident després de la diana rebuda, però des de la banqueta s’hi va posar remei. Potser no calia lideratge, sinó introduir més futbol. El tècnic així ho va entendre amb la doble substitució que va deixar els joves Ballou i McGuane a la banqueta i va donar entrada a dos homes de la casa, Carles Pérez (20 anys) i el debutant Marqués (17 anys).

El Barça va tenir molta més continuïtat i el rival ho va notar. El Llorca va fer una passa enrere, va ensenyar dubtes defensius, però a canvi va mostrar un gran perill al contraatac. Així, va emergir la figura del líder defensiu, Ortolá, que va aturar primer dues ocasions d’Ojeda i després una rematada de Brown motivada per una incomprensible pèrdua de Vitinho.

Entremig, els blaugrana van trobar el camí del gol amb una gran jugada d’Abel Ruiz, combinada amb una assistència de Nahuel i rematada (amb la dreta!) de Cucurella. El Barça podia guanyar el partit i Palencia va tenir el gol a les seves botes però Dorronsoro va salvar-lo in extremis. El xoc va acabar amb un intercanvi d’aturades entre porters en què Ortolá va sortir victoriós amb una intervenció espectacular a un cop de cap en el temps afegit. El resultat que compta, però, és l’empat, que deixa els blaugrana encara en una còmoda distància respecte al descens.