Nàstic

futbol

Nàstic

No hi ha res que ajudi

Nàstic. Els grana, inferiors en el primer temps i molt superiors en el segon, perden a casa contra un rival directe amb tres errades arbitrals que influeixen directament en el resultat

nàstic 0 còrdova 2

NÀSTIC DE TARRAGONA:Dimitrievski; Kakabadze, Pleguezuelo, Arzo, Abraham; Omar (Dumitru, 61’), Fali (Uche, 77’), Javi Márquez (Tejera, 46’), Tete Morente; Álvaro Vázquez i Barreiro.CÒRDOVA:Kieszek; Loureiro, Quintanilla, Aythami, Javi Galán; Edu Ramos, Aguza (Fernández, 78’); Jovanovic (Vallejo, 61’), Reyes (Alfaro, 40’), Narváez; i Sergi Guardiola.GOLS:0-1 (26’) Aythami. 0-2 (86’) Guardiola.ÀRBITRE:Díaz de Mera Escuderos.T.G.:als locals Javi Márquez, Arzo, Fali i Tejera; als visitants Quintanilla, Aythami i Guardiola,T.V.:al visitant Javi Galán (93’) per doble groga.PÚBLIC:7.247 espectadors al Nou Estadi.

Quan va ballar, el partit ho va fer al ritme de José Antonio Reyes. I quan es va estancar, va ser perquè el Còrdova ho va voler. Però el resultat el va decantar l’àrbitre. L’exhibició ofensiva del migcampista fins que es va lesionar i la resistència defensiva del conjunt andalús van fonamentar la derrota grana, que va tenir un gran protagonista: la tripleta arbitral. Les tres decisions clau en el partit van ser tres errades: els dos gols del Còrdova, en fora de joc, i la diana de Kakabadze, malinterpretada com a orsai. En qualsevol cas, els grana es mantenen en el desert dels partits de casa, on fa sis matxs que no guanyen, i, el que és pitjor, revitalitzen del tot un rival que semblava mort: el Còrdova va sumar el quart triomf seguit i es col·loca a cinc punts del Nàstic amb molts punts per repartir.

La posada en escena del Nàstic va ser un desastre. Sense cap baixa (un miracle!), Nano Rivas va treure el seu onze de gala i el partit va caminar sempre sota la voluntat del Còrdova. Tot semblava girar al voltant de la figura de Reyes, que va fer créixer els seus companys i va fer anar de corcoll tota la defensa . Les tres targetes dels dos pivots del Nàstic (Fali i Márquez) i d’un dels centrals (Arzo) en el primer temps així ho van corroborar. També ho va confirmar el gol del Còrdova, en un servei de falta deliciós de Reyes i rematat a gol per Aythami. El central estava lliure de marca perquè, juntament amb dos companys més, estaven en posició més avançada que la defensa però el jutge de línia va obviar aquesta situació i el gol va pujar al marcador.

Les coses es van posar a lloc quan Reyes es va lesionar (40’). Un minut després del canvi, Kakabadze, va ser posseït per una màgia futbolística inusitada en un lateral dret i va completar una jugada personal marxant de cinc jugadors i enviant la pilota a la xarxa després d’una paret amb Barreiro. La celebració la va esguerrar erròniament la jutge de línia, que va interpretar que el davanter gallec estava en posició incorrecta.

Ocasions i sentència

En el segon temps, el Nàstic va posar a prova la resiliència del Còrdova i les ocasions van rajar una rere l’altra. Fins i tot Barreiro va enviar una pilota al travesser. L’equip, però, va acabar tan desordenat que no va haver-hi criteri els últims minuts, en què el batallador Sergi Guardiola va marcar, també en posició incorrecta malgrat que validada per l’àrbitre, la sentència.

L’equip s’ha deixat la vida al camp però no podem fer res contra coses que no controlem
Fali Jiménez
migcampista del nàstic
En el primer temps ens ha costat entrar en el partit i a partir de la lesió de Reyes hem estat millors
Nano Rivas
entrenador del nàstic
En el primer temps hem desequilibrat amb Reyes i en el segon l’equip ha resistit
José Ramón Sandoval
entrenador del còrdova

Crítiques contingudes contra els àrbitres

L’anàlisi del partit a la zona mixta va girar al voltant dels àrbitres malgrat que ni Nano Rivas ni els jugadors que van expressar les seves opinions van ser molt crítics. “Prefereixo no dir res perquè si ho dic, em puc buscar problemes”, va dir el tècnic grana: “Aquest aspecte [en referència a l’arbitratge] és important per analitzar la derrota. Les jugades polèmiques són bastant clares però són coses que no podem controlar. Al final no hem pogut sumar i aquesta és la realitat”, va afegir el tècnic. “Estem molt disgustats perquè en el seu primer gol hi ha tres jugadors en fora de joc i el nostre de Kakabadze no ho és. No són excuses però quan la situació t’afecta d’aquesta manera és dur i difícil”, va admetre l’atacant Dumitru. “Condiciona molt aquest tipus de jugades. Però també hem d’assumir que els àrbitres es poden equivocar i que no ho fan expressament”, va insistir el mig Fali.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)