Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“Soc més positiu que negatiu”

Com al Camp Nou, el Girona va rebre mitja dotzena de gols. El partit al Santiago Bernabéu, però, no va tenir gaire res a veure amb l’exhibició del Barça contra els gironins. “Aquell qualificatiu d’agredolç és definidor de com em sento”, va dir només d’arribar a la sala de premsa Pablo Machín, abans de detallar-ho: “Malament, com sempre que perds. Però hem estat capaços de fer tres gols en un estadi com aquest, hem estat molt eficaços a pilota aturada i hem demostrat per moments les nostres senyes d’identitat. Intentem ser ambiciosos com sempre, anar cap endavant, i això per fases s’ha vist. El que passa és que ens han fet sis gols i per moments hem semblat massa vulnerables, i això no m’agrada.” El tècnic va insistir: “No venia aquí només per veure com era el Bernabéu. Venia per competir. Ho hem fet per fases, però el resultat diu que estem lluny del Madrid. Val més que ens quedem amb les coses positives i que guanyem experiència, que sempre ens vindrà bé. Hem de ser més positius que negatius.”

“Segur que el Madrid volia demostrar que la derrota de Montilivi va ser un accident. Avui, des del primer moment, ho han demostrat. Però hi ha hagut moments en què els hem fet sorgir dubtes. La gent que ha vingut al Bernabéu no haurà sortit de qualsevol manera i haurà vist un equip que ha anat a buscar la porteria rival i ha estat valent”, va explicar l’entrenador del Girona, satisfet per la reacció després de l’1-0. “Hem començat a darrere en el marcador i hem estat capaços d’arribar al descans amb un empat. Llàstima de l’inici de la segona part, però crec que hi ha hagut fases en què l’afició del Girona s’ha pogut sentir orgullosa de l’equip, com me n’he sentit jo.” L’acceleració del Madrid fins al 4-1 dibuixava un escenari d’alt risc per al Girona. Hauria valgut més la pena intentar frenar les anades i vingudes? “Tampoc és el que jo volgués des de la banqueta, quan estàs en la voràgine del partit. El que es veu normalment és el que l’equip porta a dins. Aquest ADN Girona que fa temps que els inculquem. Tampoc tinc una vareta per poder dir que pugin una mica més o una mica menys. Ens hem de sentir orgullosos d’haver acabat a l’àrea rival i haver fet tres gols”, va argumentar Machín, tot i admetre que li hauria agradat mostrar més equilibri i solidesa. “Potser el sisè gol ha estat potser més dolorós pel resultat. Ens serveix per aprendre i continuar evolucionant.” Interrogat sobre quan va veure impossible puntuar, va dir: “Amb dos gols de diferència, ho veus complicat però no impossible. Però tampoc ens han deixat créixer gaire. Hi ha hagut una fase de la segona part que ha semblat que hi havia rum-rum, però la realitat és que poques vegades hem estat en disposició de poder guanyar.” Machín va parlar de Cristiano Ronaldo: “És un dels dos millors jugadors del món i sempre marca la diferència. A més, amb questa voracitat, encara és més incontrolable.”

El Girona va marcar tres gols en accions directes o indirectes d’estratègia. “Com a entrenador, per descomptat que me’n vaig satisfet que els gols hagin arribat en una faceta que treballem bé. Quant a efectivitat, som l’equip més destacat amb molta diferència.” El 6-3 arriba abans de l’aturada per partits de les seleccions. “Això ve quan ve. No sé si val la pena valorar si arriba en un bon moment o no. Ja ho veurem després. És molt bo tenir set internacionals, però tant de bo que tornin sans i en plena disposició de lluitar pels objectius que tenim”, va sentenciar l’entrenador del Girona.

AGREDOLÇ

“Per moments hem estat massa vulnerables, però per fases també hem competit”

LA PART BONA

“Ens hem de sentir orgullosos d’haver acabat a l’àrea rival i haver fet tres gols”

L’ESTRATÈGIA

“Quant a efectivitat, som l’equip més destacat amb diferència”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)