Girona

Pablo Machín

entrenador del girona

Més fora que dins?

Pablo Machín. Amb un any més de contracte a Montilivi, el tècnic de Gómara continua alimentant dubtes sobre la seva continuïtat i assegura que el seu adeu “no seria molt difícil”

Després que la setmana passada no volgués entrar a valorar el seu futur com a tècnic del Girona, Pablo Machín es va deixar anar en la presentació de la quarta edició del campus d’estiu per a joves que porta el seu nom i que es farà a l’estiu a Navaleno, a Sòria. En l’acte celebrat dilluns, l’entrenador del Girona va deixar ben oberta la possibilitat de marxar de Montilivi a final de curs tot i que li queda una temporada de contracte. Principalment va assenyalar dos motius que el podrien fer canviar d’aires: la possibilitat de continuar creixent com a tècnic en un altre club més gran i l’arribada d’una oferta irrebutjable econòmicament. “És cert que fa unes setmanes el director esportiu va manifestar que tenien intenció de reunir-se amb el meu representant per intentar allargar la vinculació contractual. De tota manera, tinc un any més de contracte encara amb el Girona. És cert també que la marxar no seria gaire difícil”, va explicar davant dels mitjans de Sòria.

Machín va entrar en més detalls sobre el seu futur dels que ha expressat en terres gironines fins ara i, en primer lloc, va indicar que el sou podria ser un motiu per deixar Montilivi: “En el futbol hi som per guanyar, però també per guanyar-nos bé la vida, i si arriba una oportunitat que és irrebutjable, l’hauré de valorar.” D’altra banda, el tècnic va deixar entendre que el marge de millora a Girona és limitat: “Cada any he rebut ofertes per marxar, però també sempre he intuït que era al millor lloc per créixer i millorar. El que passa és que ara ho estem fent tan bé que... quina és la millora del que estem fent? D’arribar a un setè lloc amb un club com el Girona?”

En la mateixa direcció

El tècnic va ser ahir en el programa beIN Xtra en què, amb matisos, es va mantenir en la línia expressada vint-i-quatre hores abans: “Si em ve una oferta irrebutjable crec que serà el mateix Quique Cárcel qui em dirà que l’accepti”, va dir. Machín va tornar a recordar que d’opcions per marxar ja n’ha tingut altres anys i va acabar amb un missatge més tranquil·litzador: “Vull un equip que cregui en mi, i el que ho fa ara mateix i ho ha fet sempre és el Girona. Em queda un any de contracte i posaré tota la meva implicació per acabar bé la temporada. Hi haurà temps per seure i parlar.”

PABLO MACHÍN

Sempre he intuït que hi havia marge de millora. Ara, però, ho estem fent tan bé que... quina és la millora d’un setè lloc amb el Girona?

POC CONDICIONAT

L’estiu passat va ampliar el vincle, però la rescissió del contracte sembla assumible

LA MÀ ESTESA

El Girona i el tècnic han iniciat els contactes per allargar el vincle entre les parts

EL SOSTRE

Si m’arriba una oferta irrebutjable crec que serà el mateix Quique Cárcel qui em dirà que l’accepti. La nostra relació és sincera i propera
Tinc un any més de contracte amb el Girona, tot i que la meva sortida no seria gaire difícil
(En la presentació del seu campus, a Sòria, dilluns)
En el futbol hi som per guanyar i també per guanyar-nos bé la vida. Si arriba una oportunitat que és irrebutjable, l’hauré de valorar
Vull un equip que cregui en mi i el que ho fa ara mateix i ho ha fet sempre és el Girona. Hi haurà temps per parlar
(En declaracions a ‘beIN Xtra’, ahir)
Machín ha anat creixent amb el Girona, però ara intueix que millorar ja és difícil

Cinc temporades al Girona, amb 174 partits

Machín va arribar a Girona el març del 2014 per agafar un equip que caminava directament cap al descens a segona divisió B, i cinc temporades després ha aconseguit portar el club de Montilivi a la màxima categoria estatal –un fet que no havia passat mai en la història del club–, ha lligat la permanència i afronta un tram final de lliga en què l’objectiu ha passat a ser lluitar per entrar en competició europea. Els cinc cursos amb Pablo Machín han estat marcats per una línia ascendent al terreny de joc que ha fet gaudir de valent els aficionats al club blanc-i-vermell. Una de les claus de l’èxit ha estat l’estabilitat a la banqueta gironina, com ho demostra el fet que en el futbol professional, Machín és qui més temps fa que entrena un mateix equip, només superat per Simeone a l’Atlético, i per Asier Garitano al Leganés. En total són 174 partits dirigint el Girona, una xifra que el converteix en el tècnic que més temps ha ocupat la banqueta de Montilivi en l’etapa moderna.

La pedra angular del projecte de Quique Cárcel

Més enllà del sotrac que sempre pot suposar la marxa d’un entrenador que lidera amb èxit un projecte, en el cas de Pablo Machín el possible adeu del de Gómara seria una mica més traumàtic pel fet d’haver implantat un sistema de joc poc habitual en el futbol actual i per haver dissenyat una plantilla a mida del 3-4-2-1. De fet, fa poques setmanes i amb la maquinària per ampliar el contracte del tècnic ja engegada, el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, va deixar ben clara l’ascendència de Machín en l’equip i com n’era, d’important, resoldre la seva continuïtat al club gironí: “Fa anys que el projecte gira al voltant de la seva figura per la manera de jugar, i és veritat que això ens influeix a l’hora de buscar un perfil molt determinat de jugadors. És per això que m’agradaria deixar clar si mantenim més a llarg termini aquesta manera de jugar”, va remarcar el director esportiu. Al Girona, la convicció en la feina de Machín és total.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)