Barça B

Un recurs en la urgència

Barça B. La plaga de baixes ha fet que Gerard López aposti encara més pels futbolistes en edat juvenil: enguany ja n’han jugat onze, el rècord des que ocupa la banqueta del filial

Configurar convocatòries i alineacions s’ha convertit les darreres setmanes en un trencaclosques de difícil solució per a Gerard López. El Barça B viu una plaga de lesions de futbolistes importants que ha fet que l’entrenador hagi hagut d’afrontar els últims partits amb onzes gairebé determinats per les baixes. Per fortuna, el filial blaugrana té al darrere els joves talents forjats a la Masia i aquest recurs, ja explotat des de l’inici de la temporada, s’ha potenciat en les últimes jornades. Hi ha una dada força gràfica que ho exemplifica: en els últims dos partits, Gerard ha fet jugar cinc futbolistes encara en edat juvenil. En total, aquesta temporada el tècnic granollerí ha donat minuts a onze jugadors nascuts el 1999 o més tard, la xifra més alta de juvenils que han debutat amb el Barça B des que va agafar les regnes del filial l’estiu del 2015.

“Estem en una fase de temporada en què ens falten Arnaiz, Oriol Busquets, Marc Cardona, Sarsanedas o Ruiz de Galarreta, que haurien de ser titulars però estan lesionats”, deia Gerard després de l’últim matx a Llorca (1-1), i hi afegia: “Gestionar això no és fàcil dins d’una plantilla curta, i jo ja havia dit que quan hi hagués necessitat miraria cap avall.” El vallesà, això sí, vol deixar clar que, tot i ser una solució d’emergència, no convoca a ningú en qui no confiï: “Aquí no regalem res, ells s’ho mereixen. Estem en un tram de partits en què no perdem –quatre empats consecutius– i sobrevivim amb l’aportació dels joves. Això els servirà d’aprenentatge.”

Aposta maximitzada

A mesura que han anat passant les temporades, Gerard López ha anat augmentant el pes dels futbolistes en edat encara juvenil. En la seva primera campanya, marcada pel descens del filial a segona B, el bloqueig de fitxatges per part de la FIFA en el mercat d’estiu i també un mal inici de lliga van fer que el tècnic comptés molt amb jugadors veterans. Així, tot i que sis juvenils van jugar en algun moment, només Aleñá (14 partits) i Mujica (6) van tenir cert protagonisme.

El curs passat, amb l’equip manant en la lliga, vuit jugadors encara juvenils van tenir alguna presència, i van tornar a destacar les aportacions de Carles Aleñá i Mujica, i també la de Marc Cucurella. La resta d’aparicions van ser anecdòtiques. Aquesta temporada, en canvi, hi ha ja sis futbolistes en edat juvenil que, com a mínim, han disputat cinc partits amb el Barça B. Destaquen Oriol Busquets, Jorge Cuenca i Abel Ruiz, que han estat presents en més de 15 jornades, però també han tingut força protagonisme Miranda (7 partits) i dos dels fitxatges que s’han fet en el mercat d’hivern: Marcus McGuane i Ballou Tabla.

LES FRASES

Ja vaig dir que quan tingués necessitats miraria cap avall. Aquí, però, no regalem res, els juvenils s’ho mereixen

LA XIFRA

En aquesta fase estem sobrevivint amb els més joves. Això els servirà d’aprenentatge
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
5
futbolistes
en edat juvenil han jugat en algun moment en els darrers dos partits del Barça B en la lliga.

Tres juvenils no han passat per la Masia

Tres dels futbolistes encara en edat juvenil que Gerard López té a la plantilla i utilitza habitualment no han passat pel futbol de base del Barça. És el cas del central Jorge Cuenca, que va arribar l’estiu passat procedent de l’Alcorcón; el mig McGuane, que prové de l’Arsenal, i l’extrem Ballou, que estava al Montreal Impact.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)