Barça B

El valor tangible de l’encert

Barça B. El filial blaugrana genera molt més perill que l’Osasuna, però li falta efectivitat i cau contra un rival eficient, que talla la ratxa de cinc jornades invictes dels de Gerard López

barça b 0 osasuna 2

BARÇA B:Ortolà; Palencia, David Costas, Martínez, Cucurella; Aleñà, Christian Rivera (Ruiz de Galarreta, 78’), Vitinho (Riqui Puig, 82’); Carles Pérez, Marquès (Ballou, 65’) i Nahuel.OSASUNA:Sergio Herrera; Lillo, Aridane, Unai García, Clerc; Lucas Torró; Rober Ibáñez (Xisco, 70’), Borja Lasso (Arzura, 67’), Fran Mérida (Raúl Torres, 77’), Kike Barja; i Quique.GOLS:0-1 (9’) Rober Ibáñez. 0-2 (76’) Quique.ÀRBITRE:Sagués Oscoz (col·legi basc).T.G.:Als locals Christian Rivera, David Costas, Aleñà i Cucurella, i als visitants Rober Ibáñez, Clerc, Kike Barja i Arzura.PÚBLIC:5.592 espectadors.

Quan l’encert et gira l’esquena, estàs venut. Com a molt, podràs rascar un puntet si té la mateixa actitud amb l’equip contrari. Ahir, al Miniestadi, aquest factor no va tenir pietat amb el Barça B, que va veure tallada una ratxa de cinc jornades consecutives invicte amb una derrota contra l’Osasuna. Els de Gerard López, que va apostar pel juvenil Marquès a la punta de llança davant l’allau de baixes, van poder comprovar fins a quin punt té valor l’efectivitat, ja que van fer un senyor partit i van tenir les millors ocasions. Malauradament, van ser incapaços de sucar. L’Osasuna, en canvi, en va fer prou amb un parell d’arribades per marcar dos gols i amarrar la victòria.

El duel no hagués pogut començar pitjor per als interessos del Barça B. En una d’aquelles accions defensades amb poca contundència que ja han costat més d’un ensurt aquesta temporada, l’Osasuna va obrir la llauna. Clerc va poder entrar pel carril esquerre amb facilitat i va fer una assistència rasa que ningú no va rebutjar. Rober Ibáñez estava esperant al davant de la porteria i només va haver de posar-hi el peu, que ja havia guanyat la posició a Cucurella. Era el minut 9 i tocava remar a contracorrent. Els de Gerard, això sí, ho van fer amb criteri i sense precipitar-se. Van acaparar la pilota i la van remenar bé. Al davant, però, es van trobar un bloc consistent, que concedia molts pocs espais. Així, d’ocasions de gol, poquetes. Hi va haver dos intents sense perill, un xut d’Aleñà i una acció de Marquès, i una oportunitat clara, una rematada un pèl desviada de Martínez. Massa poc bagatge per arribar al descans amb l’empat al marcador.

Insistència sense premi

Després de la represa, el Barça B va iniciar una operació de setge sobre la porteria de Sergio Herrera. Sense complexos i amb qualitat, l’equip de Gerard López va buscar el gol de l’empat i va tenir l’Osasuna entre l’espasa i la paret. En el 59, Carles Aleñà va inventar-se una canonada que va topar amb el travesser. El rebuig posterior acabaria amb un xut de Vitinho que va treure la defensa. Tres minuts després, ho va intentar Carles Pérez amb una molt bona acció individual. Aquest cop, va salvar el porter. El rebot, això sí, va fer cap als peus de Nahuel. La defensa va tornar a intervenir desviant la pilota. Per si no n’hi havia prou, Sergi Palencia també va veure com Sergio Herrera blocava una bona rematada seva (69’). No hi va haver manera.

L’Osasuna, en canvi, va tenir tota l’efectivitat que li va faltar al Barça B. En una acció aïllada, Ortolà no va rbutjar bé la pilota, que va acabar al cap de Quique. El davanter, sol, no va perdonar. Tot i els bons minuts previs que havia tingut el filial blaugrana, aquest gol va ser una estocada definitiva, ja que els de Gerard López no van ser capaços de generar ocasions clares de gol contra un equip amb ofici, que va tapar-se molt bé i va impedir que els tres punts se li escapessin.

Té molt de mèrit el que hem fet avui: és molt difícil jugar contra un rival amb tanta qualitat
Diego Martínez
ENTRENADOR DE L’OSASUNA
Hem fet un dels millors partits de la temporada, però no hem materialitzat les oportunitats
Sergi Palencia
LATERAL I CAPITA DEL BARÇA B

ELS VESTIDORS

És frustrant aquesta derrota per totes les oportunitats que hem tingut. Això sí, ha estat un d’aquells partits que serveixen per créixer
No li puc retreure res a l’equip. És de les derrotes que em deixen més satisfet aquest curs
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B

El Miniestadi registra la millor entrada

El Miniestadi va presentar, ahir, una entrada atípicament alta per al que és habitual en els partits del filial. El fet que no hi hagués lliga en primera divisió, i també la nombrosa presència d’equips de futbol de base que participaran en els tornejos que se celebren a Catalunya aquesta Setmana Santa, va fer que s’apleguessin a l’estadi 5.592 espectadors, la millor entrada de la temporada de llarg, ja que el darrer registre eren els 3.678 espectadors que van presenciar el duel català entre el Barça B i el Nàstic, el 24 de febrer passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)