2a divisió A

La inspiració d’un clàssic

El protagonista. Albert Dorca, en la desena temporada a segona A, viu, de llarg, l’any més efectiu, amb tants gols com en els quatre cursos anteriors

Pocs jugadors han estat tan regulars els últims anys a segona A com Albert Dorca. El migcampista olotí, un clàssic de la categoria –hi acumula deu anys amb sis equips diferents–, acostuma a jugar al voltant de 40 partits per temporada i, fins a la campanya passada, marcava un parell de gols de mitjana, ell que és un migcampista de creació que no acostuma a trepitjar l’àrea contrària. Aquesta temporada, però, està experimentant amb la samarreta de l’Alcorcón una efectivitat en atac sense precedents. Després de marcar diumenge el gol de la victòria del seu equip contra el Nàstic (1-0), Dorca, de 35 anys, ja n’ha fet set, tants com en les quatre temporades anteriors.

“Per a mi marcar sempre és secundari, no és l’objectiu. Estic content si serveix perquè guanyem”, va dir Dorca després del partit de diumenge, en què va demostrar capacitat d’arribada a l’àrea i de definició en engaltar a la primera venint des del darrere una centrada des de la dreta. De fet, sis dels set gols han estat similars, de rematades dins l’àrea aprofitant descuits de la defensa rival en el seu marcatge en no tractar-se d’un davanter. L’altre gol el va fer amb un bon xut amb l’esquerra des de fora de l’àrea. Dels set gols, dos han servit per guanyar els tres punts, dos més per sentenciar victòries, dos per empatar i un no va tenir cap utilitat. Curiosament, Dorca ha fet dos gols al Nàstic, ja que va participar amb una diana en el 0-3 de la primera volta al Nou Estadi. El de diumenge passat va tenir un valor més gran, ja que va permetre a l’equip groc trencar una ratxa de cinc partits sense guanyar, derrotar un rival directe, escalar tres posicions i situar-se a cinc punts de la zona de descens.