Reus

La indolència té un preu

Reus. El conjunt roig-i-negre va caure per la mínima al camp del Valladolid condemnat per una errada que Jaime Mata va aprofitar en els primers compassos i per la falta d’idees en atac

valladolid 1 reus 0

VALLADOLID:Masip; Antoñito, Kiko Olivas, Calero, Moyano; Lusimi, Borja; Ontiveros (Hervías, 65’), Míchel Herrero (Nacho, 62’), Óscar Plano (Toni Martínez, 89’); i Mata.REUSEdgar Badia; Campins (Vítor, 74’), Pichu Atienza, Olmo, Miramón; Gus Ledes (Edgar Hernández, 68’); Yoda, Juan Domínguez, Guzzo (David Haro, 79’), Fran Carbia; i Lekic.GOLS:1-0 (5’) Mata.ÀRBITRE:Pérez Pallas (col·legi gallec).T.G.:als visitants Pichu Atienza i Juan Domínguez.T.V.:al local Kiko Olivas (59’) i al visitant Vítor (92’), doble amonestació.PÚBLIC:7.759 espectadors.

En una categoria igualada com la segona divisió, en què hi ha molts futbolistes de nivell però pocs jugadors que marquin la diferència, molts cops els partits es decideixen més pels defectes que no pas per les virtuts. Només cal veure el Valladolid-Reus d’ahir. Va ser un partit que al conjunt roig-i-negre se li va escapar per la seva indolència. Al darrere va ser un equip erràtic, i el primer gol ho demostra. A dalt, hi van faltar idees. I això, contra un equip que té Jaime Mata a la plantilla –aquest és dels que marquen la diferència–, és sinònim de decepció. Ja pots jugar mitja hora amb un home més, com va passar ahir al José Zorrilla, que, si no tens ningú que trenqui esquemes, i a sobre comets alguna pífia, et serà impossible guanyar. Ahir, tot va quedar decidit amb un gol molt matiner de Jaime Mata. Després, el Reus hi va posar molta actitud i voluntat, però això no és suficient si no s’acompanya d’instint assassí.

Els de López Garai van haver de remar contra corrent des de bon començament. En el minut 5, una pèrdua de pilota molt evitable de Juan Domínguez va acabar amb una assistència d’Óscar Plano a Jaime Mata que el madrileny no va desaprofitar. Va rematar davant la porteria i Edgar Badia no la va poder ni ensumar. El Reus no és un d’aquells equips que queden estabornits amb els cops. Així, després de l’1-0, el conjunt roig-i-negre va pressionar per buscar l’empat. Gairebé el va trobar Miramón amb un xut a boca de canó després d’un refús en una jugada d’estratègia. Masip va estar majestuós i va salvar l’acció (16’). Després, partit obert. Les millors ocasions, això sí, les va tenir el Valladolid. Ho va intentar Mata amb un xut des de la frontal desviat i, sobretot, Óscar Plano, que en posició franca per marcar va rematar fora (26’). A part d’això, ben poca història, tot i que van ser els castellans els que van oferir més prestacions en atac.

Superioritat insuficient

El caràcter que té el Reus va fer que l’equip sortís al camp amb l’ambició de buscar l’empat. Els bons propòsits, però, no van anar acompanyats de bones ocasions de gol. Només Yoda, amb un xut massa desviat, va inquietar Masip abans que el Valladolid quedés amb un home menys per l’expulsió de Kiko Olivas en el minut 59.

Amb un home més i la missió de rescatar algun punt, Aritz López Garai va començar a introduir canvis pensant en clau ofensiva. Acumular més homes amb vocació de crear, però, no va ser efectiu. De fet, tot i jugar amb deu, el Valladolid va saber mantenir a ratlla el Reus. Totes les arribades dels del Baix Camp van acabar o bé a les mans de Masip o bé a córner. Així, de gols, cap ni un. De fet, Mata gairebé sentencia en el minut 93, però Edgar Badia, incommensurable, va evitar el 2-0.