Girona

Una decepció Real

El rival. La Real Sociedad espera la visita del Girona immers en una dinàmica molt negativa que l’ha situat a la part baixa de la taula i l’ha obligat a acomiadar el tècnic Eusebio Sacristán

Decepció palpable i desànim generalitzat. Aquesta és la situació en què es troba la Real Sociedad, el proper rival del Girona en el partit corresponent a la jornada 31 de la lliga (demà a les 18 h). El conjunt donostiarra va començar amb bones sensacions després d’aconseguir tres triomfs en els primers tres partits, però, de mica en mica, la irregularitat es va instal·lar a l’equip de Sant Sebastià, que no ha tornat a encadenar dues victòries i que amb vuit derrotes en les tretze últimes jornades s’ha situat definitivament a la part baixa de la taula. La mala dinàmica va derrocar, abans de l’última aturada, la figura del tècnic Eusebio Sacristán, a la banqueta del club blanc-i-blau les tres darreres temporades. En el seu lloc ha arribat Imanol Alguacil, que es va estrenar amb un empat a zero al camp de l’Eibar.

Un rendiment irregular

La Real Sociedad havia conjuntat un bloc que va despertar optimisme en l’entorn del club. A la majoria de peces ja consolidades, com ara Mikel Oyarzabal, Willian José, Illarramendi i Xabi Prieto, la irrupció total d’Odriozola, el bon rendiment d’Aritz Elustondo, les bones maneres de Kevin Rodrigues –diluïdes coincidint amb la segona volta– i el fitxatge estrella per qualitat individual i futur de Adnan Januzaj no feien pensar que l’equip basc estaria actualment en una decebedora quinzena posició amb només 34 punts. Un dels pocs futbolistes que ha mantingut un nivell òptim de rendiment ha estat el davanter centre Willian José. El brasiler ha superat el seu millor registre a primera i ja ha fet 13 dianes en els 26 partits que ha jugat. L’exjugador de Las Palmas és la clara referència ofensiva de l’equip –els segons màxims golejadors són amb set gols Oyarzabal i Illarramendi, que no jugarà contra el Girona per acumulació de targetes grogues–, ja que no té un substitut clar a la plantilla (Agirretxe ha estat moltes setmanes lesionat, Bautista no ha tingut continuïtat i Juanmi no és un nou pur).

A més de la irregularitat i la decepció en el rendiment d’algun futbolista, la fragilitat defensiva ha estat una altra de les xacres que ha perseguit la Real Sociedad. Els donostiarres són el quart equip que més gols encaixa amb 52 dianes, només superats pel Betis (53), Las Palmas (61) i el Deportivo (61). La pèrdua d’un referent, Íñigo Martínez, no ha ajudat la defensa, que no ha trobat continuïtat en homes com ara Raúl Navas i Diego Llorente, ni tampoc a la porteria, amb dubtes entre Rulli i Toño, abans de l’arribada de Moyà.

MURS MASSA ALTS

La irregularitat, el baix rendiment d’alguns jugadors i la fragilitat en defensa, els mals

LÍNIA DESCENDENT

Després dels tres triomfs inicials, la Real no ha pogut encadenar dos triomfs en la lliga

EL PERILL PRINCIPAL

Tot i disposar de jugadors referents i joves amb futur, els donostiarres són quinzens
Willian Jose és el referent ofensiu i ja ha fet tretze dianes en la lliga

El fitxatge del capità per l’etern rival, desestabilitzador

La Real Sociedad ha hagut de sobreposar-se –o ho està intentant– a la pèrdua en l’últim dia de mercat d’Íñigo Martínez, el capità de la plantilla, un referent per a la defensa i un jugador estimat pels aficionats. Per afegir més llenya al foc, el central va fitxar per l’etern rival, l’Athletic Club. Els de Bilbao van dipositar els 32 milions de la clàusula de rescissió d’Íñigo Martínez el 30 de gener, pocs dies després que el City fitxés Laporte, el seu central titular, per 65 milions. El conjunt txuri-urdin va maniobrar com va poder comprant Héctor Moreno per 6 milions a la Roma, però no va injectar potencial en l’atac, que també havia perdut a un home important com Carlos Vela.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)