Girona

Una afició que va a l’alça

Assistència. Després de quinze jornades com a local, les xifres confirmen que el salt a primera divisió i la bona trajectòria de l’equip han disparat la presència d’espectadors a Montilivi

El Girona va superar amb el ple a l’estadi viscut contra el Llevant els 150.000 espectadors acumulats aquesta temporada, una xifra impactant que suposa un bon moment per fer balanç de les assistències a Montilivi l’any del debut a primera divisió. De fet, tal com va comunicar el club ahir, el conjunt gironí ha assolit una mitjana d’assistència de 10.000 espectadors i encapçala la llista de primera divisió en crescudes pel que fa a l’aforament registrat respecte al curs anterior amb un 84%. En aquest sentit, hi ha una variable important que distorsiona una mica aquesta magnífica xifra, i és que a l’estiu Montilivi va passar dels 9.282 seients als 13.444 actuals, per tant, el marge de creixement respecte a altres clubs de primera ha estat molt més gran. El que és clar és que el Girona és moda i l’aficionat ha respost assistint en molta més quantitat a l’estadi.

Per sobre dels 10.000

En les darreres dues jornades, l’assistència a Montilivi ha viscut un nou repunt, i contra el Deportivo –10.461– i sobretot contra el Llevant –11.391– s’ha deixat enrere la barrera dels 10.000 espectadors. De ben segur que aquestes grans xifres d’espectadors a l’estadi han estat motivades d’una banda per la bona imatge de l’equip i la proximitat d’assolir el somni de jugar a Europa, així com també els horaris. Contra el Deportivo es va jugar un divendres a les 9 del vespre, mentre que contra el Llevant el duel es va disputar el dissabte de Setmana Santa a la una del migdia.

Fent una ullada general als registres d’assistència d’aquest curs, el creixement és innegable: en sis partits s’han superat els 10.000 espectadors, i en dotze enfrontaments l’aforament de Montilivi del curs passat hauria quedat curt. A més, s’han aconseguit entrades rècord com el dia del Barça –13.305–, el Madrid –12.742– i assistències molt bones, com en la jornada contra l’Athletic, quan 9.362 aficionats i aficionades es van aplegar a les graderies sota una intensa pluja per veure guanyar el Girona per 2-0.

Els 150.000 espectadors que ja ha acumulat Montilivi aquest curs deixen molt enrere les 118.787 persones que van passar per l’estadi la temporada passada, la de l’ascens, i en què es van arribar a disputar 21 partits al feu blanc-i-vermell.

LA MILLOR ENTRADA

13.305
espectadors
van veure el duel entre el Girona i el Barça. La pitjor, contra el Celta en dimarts (6.392).

Unes 300 entrades per al Betis que ja queden curtes

Les visites fins ara del Betis a Montilivi a segona divisió A s’han caracteritzat per unes molt bones entrades, sobretot provocades per la gran presència d’afició verd-i-blanca a la graderia. Més enllà d’omplir la zona visitant, en alguns partits d’anteriors cursos contra el conjunt bètic fins i tot es va ampliar la zona per encabir més seguidors de l’equip del Villamarín. Ara, però, amb els dos clubs a primera divisió lluitant per aconseguir un lloc per a competicions europees i amb l’afició gironina engrescada i amb capacitat per omplir Montilivi, la història serà diferent. El Girona ha reservat unes 300 entrades per als aficionats del Betis tal com fa amb la resta de rivals que visiten el terreny de joc blanc-i-vermell. La gran presència de seguidors de l’equip andalús a Catalunya així com també el bon moment dels de Quique Setién, ha provocat que aquesta demanda estigui ja coberta, i les queixes dels seguidors verd-i-blancs no s’han fet esperar. De fet, molts aficionats del Betis han intentat comprar entrades pel seu compte ubicades en altres zones de Montilivi, reservades, en principi, per a l’afició local, i el club gironí ha denegat algunes peticions i, en altres casos, s’ha recordat que en cas de no complir la normativa de bon comportament en recintes esportius la seguretat de l’estadi els pot desallotjar. En partits com el que es va viure contra el Madrid, aficionats madridistes i gironins van conviure sense cap problema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)