2a divisió FEF

Amb el domini no en fan prou

El Llagostera porta el pes del partit però topa amb un sòlid i seriós Peralada

El punt deixa els locals en promoció de permanència i acosta els visitants a la salvació

Llagostera 0 Peralada 0

LLAGOSTERA:Marcos, Raúl Fuster, Lucas Viale (Tarrenchs, 88’), Esteban, Javi Chica, Pau Bosch, Leo Ramírez, Marc Carbó, Pablo Sánchez (Sergi Arimany, 80’), Eizmendi (Guichón, 73’) i Gabarre.PERALADA:Vito, Montes, Bambo, Estellés, Álamo, Serrano, Iu (Paik, 78’), Romero, Coro (Andzouana, 60’) Joel Arimany i Manel (Cesc Clotet, 80’).ÀRBITRE:Yuste Querol.T.G.:Fuster, Esteban i Pau Bosch del Llagostera, i Montes i Bambo del Peralada.PÚBLIC:Uns 600 espectadors.INCIDÈNCIES:Els jugadors del Llagostera van sortir amb una samarreta de suport al company Jordi Maymí, que s’ha lesionat els lligaments encreuats. En el descans, es va fer un homenatge a l’equip juvenil, campió del MIC.

El duel gironí entre el Llagostera i el Peralada estava marcat per la necessitat de puntuar a les dues bandes, i en la cursa de fons que estan vivint tots dos clubs aquest curs per evitar el descens, el punt que van obtenir com a botí va ser més útil en el cantó verd-i-blanc que en el blau-i-vermell. I és que a cinc jornades del final i amb quinze punts en joc, es pot dir que mitja segona divisió B encara està pendent de lligar la permanència. El punt deixa el Peralada en l’onzena posició, un lloc que pot semblar còmode tot i que el marge respecte al descens és de sis punts. Pel que fa als llagosterencs, l’empat els fa pujar a la posició de promoció de permanència.

En el duel disputat ahir al migdia, la intensitat en cada acció va ser el fil argumental dels noranta minuts, un fet que al petit terreny de joc llagosterenc no és ni cap novetat ni una situació imprevisible. El que sí que va ser més sorprenent va ser veure un Llagostera amb un mig del camp més reforçat, ja que Òscar Álvarez va situar Pau Bosch –habitualment central– davant de la defensa, i com a resultat va obtenir un equip més rocós i fort que en els darrers partits a casa. El rival així l’hi obligava, ja que tot i ser una plantilla jove, Chicho va tornar a demostrar que quan els seus homes han de batallar a nivell físic no s’arronsen contra ningú.

A pilota aturada

La primera meitat ja va permetre llegir per on aniria l’enfrontament: un Llagostera assumint el rol de local i d’equip més necessitat, fet que es va traduir en el domini de la pilota dels del Gironès. El Peralada, en canvi, va mostrar la seva versió més forta en defensa i, al contraatac, també va saber fer mal, com en el minut 5, quan Manel va rematar massa alt des de l’interior de l’àrea una transició ràpida del seu equip. La resposta, però, no es va fer esperar i Carbó (13’), amb una volea, va xutar elevat des de fora l’àrea.

Al tècnic visitant segur que no li va acabar d’agradar que els seus futbolistes fessin tantes faltes. I és que a Llagostera, qualsevol falta del mig del camp cap endavant pot generar un perill important, i d’aquesta manera els blau-i-vermells van aconseguir arribar a la porteria de Vito. Eizmendi, en els minuts 36 i 39, va aconseguir generar perill abans del descans però primer la defensa i després la mala punteria de l’extrem basc van desfer el perill.

Ja en la segona part, la dinàmica es va mantenir i mentre que el Llagostera insistia a tombar el mur verd-i-blanc amb pilotades des de qualsevol punt del terreny de joc, el Peralada resistia però li costava sortir ràpid al contraatac per sorprendre un rival molt ordenat. En aquest moment (60’), l’entrada d’Andzouana va ser una sacsejada que va estar a punt de donar un benefici immediat. El congolès va engegar dos contraatacs amb molta velocitat i en tots dos casos, només una falta mereixedora de targeta va poder frenar al ràpid futbolista en el seu camí cap a la porteria rival. Enmig de l’accelerada visitant, Romero va disposar de l’ocasió més clara del seu equip quan va caçar una pilota a l’àrea i el seu xut es va perdre a pocs centímetres de la porteria de Marcos. El Llagostera va haver de corregir uns minuts de desconcert, i de nou va recórrer a la pilota aturada per posar la por al cos del Peralada. Gabarre (78’) i Esteban (82’) van aconseguir connectar amb encert amb el cap dues centrades dels seus companys però en les dues rematades fetes des de l’àrea, l’esfèrica va impactar en els defensors.

Els nervis del final

Amb el duel gironí encaminat a l’empat a zero, un malentès entre Chica i el porter Marcos en el rebuig de la pilota va estar a punt d’acabar en drama per als interessos locals. Joel Arimany va fer la rematada però per sort llagosterenca, ho va fer molt forçat i lluny de la porteria.

BEN MADURS

El Peralada es va mostrar molt fort en defensa i va fer valer el seu físic en el joc aeri

REFORÇ D’INICI

El Llagostera va sortir amb el central Pau Bosch situat davant de la defensa

POQUES OCASIONS

El duel no va ser brillant en atac i les arribades més clares van ser a pilota aturada

ÚLTIM ENSURT

Un malentès entre el porter i Chica va estar a punt d’acabar en gol visitant (94’)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)