Girona

El protagonista

Kévin Soni

L’única petita llum

Irritat pel mal paper de l’equip, Pablo Machín va decidir ben aviat, en la primera part, que els suplents fessin exercicis d’escalfament, en torns de tres en tres. No pas per fer un canvi de seguida, però com a mínim perquè els que eren damunt la gespa assumissin que a la banqueta no agradava gens el que estaven fent. Ja en la segona meitat, i més aviat del que és habitual, va decidir fer doble canvi, amb l’entrada d’Aleix Garcia i Aday per Pere Pons i Maffeo. Ja no era ben bé el mateix que en la primera meitat, perquè el Girona havia fet un pas endavant i semblava que podria discutir alguna cosa a la Real, però només ho semblava. De seguida va arribar el 3-0 que ho va deixar tot resolt. Machín va decidir donar l’oportunitat a Kevin Soni. El camerunès, la gran novetat de la convocatòria, va tenir a Anoeta l’oportunitat de debutar a primera divisió. A punt de fer 20 anys, era el primer jugador del Peralada que jugava a primera divisió amb el Girona i feia un pas més que Maxi Villa, Bambo Diaby i el juvenil Pedro Porro, que havien jugat en l’eliminatòria dels setzens de copa contra el Llevant.

Amb el dorsal 27 a l’esquena, Soni va substituir Portu i es va situar a prop de Stuani, tot i que tendint més cap a la dreta, com sol fer el murcià. Només d’entrar, va buscar alguna passada a l’espai. Escorat a la dreta, just davant de la banqueta local, va fer una bona combinació amb Aday, que va arribar fins a la línia de fons (80’). Tot el que pogués fer el jugador del Peralada era un dels pocs al·licients que quedaven al Girona en la recta final, que es començava a fer molt llarga. I encara va ser més dura amb el 4-0. Un festival de la Real, en l’estrena d’Imanol Alguacil a Anoeta, amb els gironins com a tristos testimonis. Soni encara va tenir temps de rebre una pilota d’Aday al vèrtex de l’àrea i buscar-se l’espai fins a trobar una passada cap a l’altre costat, que va acabar sense conseqüències. Res a fer. El partit va ser un drama per al Girona, que va rebre un bany de la Real. Quan Munuera Montero va assenyalar el final, els jugadors, entre els quals Kevin Soni, van buscar els aficionats gironins repartits a l’estadi i els van fer gestos, entre l’agraïment per haver viatjat i la disculpa pel pèssim nivell ofert.

Kevin Soni, que ha marcat un sol gol amb el Peralada aquesta temporada, és el catorzè jugador que debuta des de sota (amb el filial o el juvenil) des que el Girona és a la Lliga de Futbol Professional. També ho havien fet Marc Serramitja, Fran Pérez, Juncà, Pere Pons, Carles Mas, Coris, Bigas, Vivi, Jordi Masó, Gerard Muñoz, Rovirola, Joel Arimany i Marc Carbó. La catorzena no va ser, ni de bon tros, una estrena somiada. Però ja ha fet un primer pas.

14è
jugador
que debuta amb el primer equip des de sota en la LFP
2022
és l’any
en què acaba el contracte, renovat al gener
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)