Girona

El malson torna a domicili

Golejats. Els cinc gols que el Girona va rebre a Anoeta igualen la pitjor golejada que els blanc-i-vermells havien encaixat fins ara en la lliga. El Barça els va vèncer per 6-1 al Camp Nou

Acostumats aquesta temporada a competir contra qualsevol rival i en qualsevol estadi de la primera divisió, el resultat tan negatiu del Girona d’ahir a Anoeta és impactant. La maneta de gols que va encaixar l’equip de Pablo Machín suposa l’onzena derrota del curs, la setena lluny de Montilivi. Més enllà de l’ensopegada, el més destacable és la manera com va caure l’equip gironí: en cap moment va semblar tenir possibilitats de treure alguna cosa positiva contra la Real Sociedad i, a diferència de la majoria de partits d’aquest curs, després del tercer gol local els blanc-i-vermells van abaixar els braços i van acabar encaixant una golejada. També és cert que al davant hi tenien el quart equip més golejador de la competició –amb 56 gols–, i el tercer, amb 38 dianes, amb més potencial ofensiu quan juga a casa.

La llista negra

El mal partit a Anoeta i sobretot la golejada per 5-0 faran que aquest estadi entri en la llista negra de la temporada. De fet, el resultat d’ahir iguala el marge de cinc gols en una derrota que també va encaixar el Girona al Camp Nou (6-1), i deixa enrere la tercera golejada més gran rebuda d’aquest curs: el duel a Ipurua just abans de Nadal contra l’Eibar (4-1). Al Bernabéu, els gironins van rebre sis gols, però els tres que van aconseguir marcar deixaven el resultat en un vistós 6-3.

La trajectòria del Girona demostra que no ha estat gens habitual veure l’equip de Pablo Machín perdre per un resultat molt ampli aquest curs. A fora de casa, per exemple, dels setze desplaçament que ja han fet els catalans, en només cinc la derrota ha arribat per més de dos gols de diferència. Als ja esmentats partits perduts contra l’Eibar, el Barça i el Madrid, cal afegir-hi el 5-0 d’ahir a la tarda a Anoeta i l’ensopegada en la tercera jornada de lliga al camp de l’Athletic de Bilbao. En aquell partit el resultat va ser de 2-0.

ANOETA

5-0
contra
la Real Sociedad en un duel en què el Girona va mostrar una versió molt descafeïnada

CAMP NOU

6-1
contra el Barça
en un partit en què Portu va donar avantatge als gironins en el minut 2

IPURUA

4-1
contra l’Eibar,
en l’últim partit del 2017 i just abans de l’aturada per les festes de Nadal

A dos punts del setè i pendent del Vila-real

Després de la derrota, el Girona es manté en vuitena posició a dos punts del setè classificat, el Sevilla, i amb dos punts de marge respecte del seu perseguidor, el Celta. A l’espera del que passi en la final de copa, i amb el sisè classificat com a referència per ser a Europa, el Vila-real és sisè a tres punts però pendent del que faci avui. Europa, doncs, es podria arribar a allunyar fins als cinc punts com a màxim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)