Girona

El dia més esperat es torna negre

Anecdòtic. La derrota de Las Palmas al camp del Llevant (2-1) va certificar la permanència matemàtica del Girona, l’objectiu principal de la temporada, que ja estava aconseguit virtualment des de feia setmanes

Des del dia de l’ascens a primera, els jugadors del Girona somiaven en el dia que s’aconseguís la permanència matemàtica a primera. Era l’objectiu prioritari d’aquesta temporada i semblava una quimera, però al final ha quedat curt, i és que virtualment l’equip està salvat des de fa moltes setmanes i ara només té entre cella i cella la classificació per a l’Europa League. La clara derrota a Anoeta va suposar un cop moral dur i un contratemps per intentar aconseguir la classificació, però curiosament ahir va ser el dia en què els gironins, tot i la derrota, es van assegurar matemàticament la permanència a primera una temporada més gràcies a la derrota de Las Palmas contra el Llevant (2-1).

Amb 44 punts, el Girona ja no ha de fer més números –el cert és que no els fa des de fa dies–, i és que amb 21 punts en joc el Deportivo, Las Palmas i el Màlaga, els tres equips en descens, tenen 23, 21 i 17 punts, respectivament. Així doncs, el Deportivo és l’únic equip que podria atrapar els gironins en la classificació, però mai superar-lo, i el Girona té el goal-average particular a favor gràcies a les victòries per 1-2 i 2-0.

Desempats favorables

Amb la diferència de gols amb el conjunt gallec a favor, el Girona només podria quedar-ne per sota en cas d’un empat amb tres, quatre o més equips que afavorís el Deportivo i perjudiqués els gironins, però aquest cas ja no es pot donar, i és que l’única manera que el Deportivo sumés sis punts en aquest hipotètic empat seria amb el Leganés implicat –és l’únic equip implicat al que va guanyar en la primera volta i pot guanyar en la segona–, però llavors el Girona segur que quedaria per davant dels madrilenys, amb qui ha empatat els dos partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)