Incompareixença a Anoeta

Versió molt deficient del Girona, que surt al camp absolutament desendollat i la Real Sociedad el deixa baldat amb dues estocades en poc més de mitja hora (11’ i 34’)

Després de llençar la primera part a les escombraries, els de Machín van millorar en l’inici de la represa, però es va passar del 2-1 al 3-0, i tot seguit al 4-0 i al 5-0, en un final humiliant que allunya el somni europeu

REAL SOCIEDAD 5 GIRONA 0

GIRONA:Bounou; Ramalho, Bernardo, Juanpe; Maffeo (Aday 67’), Pere Pons (Aleix Garcia 67’), Granell, Mojica; Portu (Kevin Soni 76’), Borja García; i Stuani. REAL SOCIEDAD:Moyà (Toño Ramírez 44’); Aritz, Raúl Navas, Héctor Moreno, Kevin Rodrigues; Zubeldia, Rubén Pardo (Zurututza 63’); Oyarzabal, Canales, Januzaj (Juanmi 77’); i Willian José. GOLS:1-0 (11’) Canales. 2-0 (34’) Januzaj. 3-0 (70’) Oyarzabal. 4-0 (84’) Oyarzabal. 5-0 (87’) Juanmi.ÀRBITRE:Munuera Montero, del col·legi andalús.T.G.: als locals Héctor Moreno (39’) i Canales (65’), i als visitants Granell (65’) iMojica (65’).T.V.: cap.PÚBLIC:18.027 espectadors a Anoeta.

Diuen que per Anoeta hi va passar ahir el Girona, tot i que el més semblant al Girona que s’ha guanyat la condició d’equip revelació de primera divisió era que el rival de la Real Sociedad vestia de blanc-i-vermell, com l’autèntic. Però Bounou no semblava Bounou i Stuani no era el davanter que ha sortit tantes vegades al rescat de l’equip. Ni Portu, aquell jugador que s’emporta tothom qui li surt al pas. Ni els centrals van ser el mur per on no passa ni l’aire. I així els onze que van sortir d’inici i els catorze que van acabar jugant. Va ser un mal dia per debutar a primera per a Kevin Soni, que va saltar a la gespa en el moment que el Girona va treure per primera vegada en tota la lliga la bandera blanca de rendició. Els de Machín, directament, no van comparèixer a Anoeta. Van llençar la primera part sencera a les escombraries (2-0) i ja no van ser a temps d’arreglar en la segona part allò que ells mateixos van espatllar per no jugar al 120%, que és on necessiten arribar per ser realment competitius. També van quedar lluny d’acostar-se al 100% i quan van encaixar el 3-0 es van desfer fins acabar atropellats, repassats i ridiculitzats per un rival que tampoc va fer la impressió en cap moment que jugués amb el ganivet a les dents.

Superats

Al cap de 50 segons, la Real Sociedad ja havia posat a prova Bounou. En el minut 11, el Girona ja anava a remolc. I poc després de la mitja hora, el 2-0 reflectia a la perfecció la superioritat dels locals. Els visitants eren vulnerables en defensa i inofensius en atac. Stuani, Borja i Portu no devien tocar ni cinc pilotes entre tots en una primera part que els locals van controlar com van voler.

Machín no va moure fitxa en el descans perquè només hi havia marge de millora: era impossible fer-ho pitjor. De fet, el Girona es va animar, va dominar i hauria pogut trobar el 2-1 perquè Stuani i Juanpe van tenir el gol a les seves botes. Un gol visitant hauria estat oxigen i qui sap si un punt d’inflexió. Machín va provar de posar més llenya al foc amb Aday a la dreta i Aleix en la distribució.

No només no va arribar el 2-1, sinó que qui va trobar les xarxes va ser la Real Sociedad. I el 3-0 sí que va ser el certificat de defunció definitiu. El Girona ja no només no es va aixecar, sinó que gairebé va perdre la dignitat en un tram final en què el seu rival el va humiliar només amb una bona col·locació de les peces i molta profunditat i encert. Zurututza, que havia sortit a la gespa per impedir que Granell i Aleix Garcia fessin de les seves, va acabar desactivant i cruspint-se el doble pivot i, a més, va enderrocar la muralla de palla que ahir van formar els tres centrals amb tres passades interiors que van significar el 3-0, el 4-0 i el 5-0. El Girona, fet miques, desorientat i sense rumb, gairebé va agrair que l’àrbitre només allargués dos minuts un partit que va acabar sent un suplici molt més dur que el 4-1 a Ipurua, el 6-1 al Camp Nou o el 6-3 del Bernabéu. I aquest camí, segur que no porta a Europa.

L’1-0, DE SEGUIDA

Desconegut, el Girona ja va anar a rebuf de la Real des de ben aviat (Canales, 11’)

MANA LA REAL

Sense necessitat d’accelerar, els locals van tenir el control absolut de la situació

MÉS COLL AMUNT

La Real va monopolitzar les ocasions i Januzaj va fer més gran la ferida (2-0, 34’)

LA SEGONA PART

El Girona va fer un pas endavant, però no va trobar el 2-1, que l’hauria tornat al partit

ATAC INEXISTENT

Portu, Borja García i Stuani van passar del tot desapercebuts en la primera part

SENTENCIATS

La Real va trobar el 3-0 i amb els visitants ja molt cansats i rendits, els va massacrar

DEBUT DE KEVIN

Machín va donar l’últim quart d’hora al jugador del Peralada, que va sortir amb 3-0