Girona

“No crec que sigui un somni, sinó una recompensa”

El quinzè. Kevin Soni va tenir els seus primers minuts en la màxima categoria a Anoeta. L’atacant és el segon futbolista no gironí que debuta amb el Girona procedent de l’equip filial

Kevin Soni va debutar amb el primer equip del Girona en la màxima categoria del futbol estatal a Anoeta contra la Real Sociedad. El camerunès va disputar els darrers catorze minuts del matx que els gironins van perdre de manera contundent (5-0) i es va convertir en el quinzè jugador que debuta amb el conjunt de Montilivi en el futbol professional per la via de l’equip juvenil o el filial. Soni és, juntament amb David Serrano, l’únic jugador no format a les categories inferiors del Girona que aconsegueix treure el cap al primer equip des del filial, i el primer que ho fa competint a primera divisió.

Abans del futbolista del Camerun, Marc Serramitja, Fran Pérez, Jordi Masó, David Juncà, Pere Pons, Carles Mas, Vivi, Gerard Muñoz, Sebas Coris, David Bigas, Marc Rovirola, David Serrano, Joel Arimany i Marc Carbó havien pogut fer el salt amb el Girona a segona A, un salt que van fer encara en etapa juvenil Marc Serramitja, Fran Pérez, Jordi Masó, David Juncà i Joel Arimany –enguany Pedro Porro va arribar a disputar el partit de tornada dels setzens de final de la copa al camp del Llevant amb el primer equip essent juvenil, i Bambo i Maxi Villa des del segon equip.

Kevin Soni va arribar al Girona l’estiu passat per competir amb el Peralada, l’equip filial de segona B. L’atacant de 19 anys es va formar en les categories inferiors del París Saint-Germain i, amb només setze anys, va debutar amb el primer equip del Girondins de Bordeus en un partit de copa, precisament al Parc dels Prínceps contra el PSG. Les bones actuacions amb el combinat sub-19 li van permetre quatre oportunitats més amb el Girondins –tres en la màxima categoria i un en partit d’Europa League–, abans de ser cedit al Pau: “Evidentment, estic molt content pel debut, però ha estat un partit complicat per a l’equip. He intentat donar el màxim de mi”, comentava a la zona mixta d’Anoeta Soni. El jugador està convençut de les seves possibilitats per jugar i continuar aportant coses amb el conjunt dirigit per Pablo Machín: “No crec que el fet de debutar hagi estat un somni, sinó una recompensa a la feina que estic fent i al rendiment que dono i puc donar. Continuaré treballant per tenir més continuïtat i disposar d’alguna oportunitat més.”

La injecció de futbolistes de qualitat no formats a les categories inferiors del Girona per elevar el nivell del Peralada –ja sigui amb jugadors en propietat o cedits–, que competeix per primer cop en la seva història a segona B, pot encetar una tendència pel que fa als debutants amb el primer equip. De fet, entre els últims quatre debutants, a part del camerunès, també hi ha David Serrano, format a la Damm i que llavors competia amb el Girona B a primera catalana pujant, en el seu cas, tres graons de cop.

EL PRIMER FRUIT

Kevin Soni es va convertir en el primer jugador del filial que debuta amb el Girona a primera
Continuaré treballant per tenir més continuïtat i disposar d’alguna oportunitat més
Kevin Soni
davanter del peralada
No crec que el fet de debutar hagi estat un somni, sinó una recompensa a la feina que estic fent i al rendiment que dono i puc donar
Evidentment, estic molt content pel debut, però ha estat un partit complicat per a l’equip. He intentat donar el màxim de mi

Renovat fins al 2022 i un fix per a Chicho

Kevin Soni va arribar al Girona després d’acabar contracte amb el Girondins i, només cinc mesos després d’incorporar-se a la disciplina gironina, la direcció esportiva del club va decidir ampliar el vincle que l’unia al futbolista del 2019 fins al 2022, valorant la projecció de l’atacant. El camerunès ha firmat bones actuacions amb el Peralada, equip amb el qual competeix, però només ha pogut fer una diana en els 23 partits que ha jugat fins ara. Després d’arreglar els problemes burocràtics amb el visat i el permís de feina que li van impedir debutar fins a la sisena jornada de lliga, Soni es va convertir en un fix en els esquemes d’Arnau Sala, primer, i de Chicho en l’actualitat. El davanter pot ocupar qualsevol de les posicions d’atac i ja des de l’estiu va ser catalogat com una de les incorporacions importants del Girona, que també va fitxar Andzouana, procedent del Mònaco, i com a cedits amb opció de compra a Maxi Villa, Bambo i Romero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)