Girona

Portu 2022

Un any més. El migcampista murcià, que a l’estiu havia prorrogat el seu contracte fins al 2021, amplia la seva vinculació amb el Girona, on ha jugat 72 partits en poc més d’un curs i mig

El Girona va anunciar per sorpresa l’ampliació del contracte de Cristian Portugués, Portu, només deu mesos després que el futbolista murcià n’hagués firmat un fins al 2021. La nova vinculació del mitjapunta amb el club de Montilivi es perllongarà fins al 2022, el mateix any que expiren els contractes del central Juanpe Ramírez i de l’única incorporació del mercat d’hivern, el davanter Choco Lozano.

Portu ha vist sensiblement millorades les condicions econòmiques, però també ha hagut d’acceptar un augment molt significatiu de la seva clàusula de rescissió, que era una ganga per als clubs que havien aixecat les orelles interessant-se pel futbolista murcià. La llibertat del mitjapunta ha passat de valer 12 milions a costar-ne gairebé el doble (entre 20 i 25 milions), cosa que asseguraria al Girona fer una bona operació econòmica en cas que algun dels equips importants de la lliga decideixi apostar per un futbolista de només 25 anys.

Una de les sensacions

Si el Girona és l’equip revelació de primera divisió, Portu també és un dels futbolistes que més fressa han fet en el seu aterratge a la màxima categoria. Malgrat que ja hi havia debutat de manera testimonial amb el València (69 minuts al camp del Rayo, la temporada 2013/14), els números de Portu aquest any amb el Girona són excepcionals. És l’únic jugador que ha participat en els 31 partits de lliga, el que més vegades ha estat titular (30), el que més minuts ha jugat (2.518). Tot i això, la xifra més impactant que ha assolit és la de gols: onze. Portu ja ha esmicolat el seu sostre, que eren els 8 que va marcar la temporada passada amb el Girona a segona A i que a la vegada havien superat els 6 que havia marcat en cadascun dels seus dos anys en l’Albacete. “Estic molt content de poder continuar fent història en aquest gran club, amb aquest gran equip i aquesta gran afició. Segur que ens esperen grans coses en el futur”, va comentar el futbolista en el vídeo que el club va penjar a les xarxes. Portu compareixerà avui en roda de premsa per parlar de la seva nova vinculació.

Bounou i Borja García

El Girona, que ja té lligats la majoria de jugadors fins més enllà del 2020, està tenint converses amb el porter Yassine Bounou i el mitjapunta Borja García perquè sumin més anys de continuïtat al projecte. El porter (27 anys), que enllaça 23 titularitats, va signar el 2016 per tres anys, però el club voldria que la seva vinculació s’allargués força més. Un cas similar és el de Borja García, una altra de les peces clau de Pablo Machín. El madrileny va signar fins al 2019, però amb una clàusula de renovació que ja s’hauria executat. El club, però, el vol per més enllà del 2020.

ONZE GOLS

Ha superat tots els seus registres i és una de les grans sensacions de primera

UN ACTIU

Tot el contracte s’ha revisat a l’alça i la clàusula passarà a ser d’uns 25 milions

AL GIRONA

Es l’únic que ha jugat tots els partits (31) i el que més cops ha estat titular (30)

LLARGA DURADA

És qui té la vinculació més llarga juntament amb Juanpe i Choco Lozano
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)