Girona

El termòmetre d’Europa

Partit crucial per a les aspiracions d’Europa League del Girona, que se situarà a només dos punts del cinquè lloc si derrota l’equip de Setién

La frenada en sec dels de Machín (1 punt dels últims 9) contrasta amb l’acceleració dels verd-i-blancs, un dels equips més en forma de la lliga amb quatre victòries seguides

La lluita per l’accés a l’Europa League és un dels grans al·licients que queden per resoldre a primera, i entre aquest vespre i demà al migdia els quatre equips més ben situats en aquesta pugna són els protagonistes de dos duels directes carregats de transcendència. Demà hi ha un Sevilla-Vila-real (13 h), però el primer plat fort de la jornada és aquest vespre a Montilivi. L’estadi que tantes alegries ha donat als blanc-i-vermells aquesta temporada viu avui un partidàs. De més risc per al Girona que per al Betis, que s’ha embalat i, des del cinquè lloc i amb cinc punts d’avantatge respecte als blanc-i-vermells, té més marge d’error. Els gironins, en canvi, saben que han de guanyar per no encarir gaire el somni.

La dinàmica dels uns i dels altres no té res a veure. El Girona ha frenat (1 punt de 9) després de la derrota previsible al Bernabéu, un empat que tampoc va ser tan dolent a casa contra el Llevant i la repassada a Anoeta (5-0), molt present al cap dels jugadors durant tota la setmana. Hi ha moltes ganes d’aixecar-se, com ja va fer per exemple l’equip després del 6-1 al Camp Nou, seguit de tres victòries seguides –contra el Celta (1-0), el Vila-real (0-2) i el Deportivo (2-0)– sense rebre cap gol. Els blanc-i-vermells s’agafen a la solvència que han mostrat a Montilivi. L’empat contra el Llevant va trencar una sèrie de sis victòries seguides davant l’afició amb la porteria immaculada.

L’examen dels gironins és de molta exigència, perquè el Betis és l’equip més en forma dels aspirants a entrar a Europa i un dels que més fins està de tota la competició. Els de Quique Setién encadenen quatre victòries que l’han fet enfilar fins al cinquè lloc. Molt més fiable en l’aspecte defensiu, coincidint amb la incorporació de Marc Bartra, l’equip andalús només ha rebut un gol en les quatre últimes jornades. I com a visitant, ha celebrat la victòria en sis de les seves últimes vuit visites.

Els desajustaments

El Girona ha de mirar de corregir com sigui els desajustaments defensius que ha mostrat en les últimes jornades i que li han costat molts gols. Els rivals li han fet mal amb passades a l’espai que trencaven la línia del fora de joc, i avui l’equip té una prova de foc. El Betis, quart màxim golejador del campionat, té molts arguments ofensius. No només dels homes en punta, com l’exjugador del Llagostera Sergio León i l’aparició de Loren, sinó també des de la mitjapunta, amb homes com ara Boudebouz, Joaquín i Tello, i fins i tot del mig del camp, com Fabián i Guardado. Setién, que les últimes setmanes ha consolidat un esquema molt similar al de Machín, amb tres centrals, es planteja sortir aquest vespre amb un 4-3-3.

AVANÇAR FEINA

Guanyant, els gironins dormiran sisens i posaran pressió al Sevilla-Vila-real

EL FACTOR MONTILIVI

Amb set partits seguits sense perdre a casa, els de Machín s’hi senten molt forts

FIABILITAT VISITANT

Per contra, el Betis ha guanyat sis dels vuit últims partits a camp contrari

CAURE I AIXECAR-SE

El Girona vol reaccionar al 5-0 d’Anoeta com ho va fer després del 6-1 del Camp Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)