Girona

En la línia més ascendent

El rival. El Betis arriba a Montilivi en plena dinàmica positiva després de superar els dubtes i la irregularitat que havia mostrat fa tot just una volta, en què havia assolit dos punts de divuit possibles

El Girona se les haurà a l’estadi de Montilivi amb un dels rivals més en forma de primera divisió. El Betis arriba a terres gironines en la millor ratxa particular de la temporada després de vèncer en els últims quatre enfrontaments. Els dotze punts de dotze possibles han permès al conjunt andalús fer un salt qualitatiu en la taula, eixugar el desavantatge respecte a les posicions europees i aprofitar les ensopegades del Sevilla, el Vila-real i el Girona per situar-se en la cinquena posició, la seva millor classificació.

El Betis s’ha convertit de mica en mica en un bloc fiable i segur. I és que, en els darrers nou partits de lliga ha pogut mantenir fins a sis ocasions la porteria a zero, una de les claus de la millora de l’equip dirigit per Quique Setién, que combina molt bé la defensa en línia de quatre amb l’esquema de tres centrals –amb Bartra com a pal de paller, ben secundat per Mandi i Amat (sancionat per Montilivi) – i dos carrilers –amb Barragán i un sorprenent Júnior, sorgit de l’equip filial–, en definitiva, un sistema semblant al que està utilitzant Machín des de la seva arribada al Girona el final del curs 2013/14.

Sergio León, el corcó

Un altre dels arguments que expliquen el bon moment que passa el Betis és el bon moment dels seus referents a l’atac. La lesió de Sanabria, que després de quatre mesos lesionat dimarts va rebre l’alta mèdica, va fer mal als bètics –el paraguaià havia fet set dianes en dotze partits–, però el bon rendiment a còpia d’esforç i sacrifici de Sergio León ha tornat a elevar el nivell ofensiu. L’exjugador del Llagostera, l’Elx i l’Osasuna és el pitxitxi de l’equip amb onze dianes i ha vist com, des del febrer, el davanter del filial Loren Morón (cinc gols en nou partits) feia perillar les seves titularitats. León, com tot el Betis, arriba a Montilivi endollat (ha fet dos gols en els dos últims partits) i segur que farà anar de bòlit la defensa del Girona.

A la porteria, els andalusos no disposaran durant el que queda de curs del titular Adán, que passa el relleu sota els pals a Dani Giménez.

MÉS FIABLES

En els nou últims partits, el Betis ha deixat en sis ocasions la porteria a zero

SEMPRE PERILLÓS

Sergio León és el pitxitxi de l’equip amb onze dianes i un autèntic corcó per als defensors

CANVI A LA PORTERIA

Setién combina molt bé la defensa en línia de quatre amb l’esquema de tres centrals
La lesió d’Adán, baixa fins al curs vinent, dona la titularitat a Dani

Marc Bartra, un fitxatge amb un rendiment immediat

El Betis va fer pocs moviments durant l’obertura del mercat d’hivern passat. El conjunt andalús va reincorporar el davanter Rubén Castro, que havia estat cedit al començament del curs al Zhicheng de la Xina i va fitxar per 15 milions d’euros el central Marc Bartra. El català no estava tenint els minuts desitjats al Borussia Dortmund i, amb la possibilitat de ser convocat per disputar el mundial de Rússia amb la selecció espanyola, va escollir el Betis per augmentar el seu protagonisme i rendiment. Amb el conjunt blanc-i-verd, el de Sant Jaume dels Domenys s’ha convertit de seguida en un puntal per al tècnic, Quique Setién, i és que, en deu partits de lliga disputats ja acumula 881 minuts. Bartra ha dotat de seguretat la línia defensiva del Betis, molt criticada per l’entorn –han encaixat 53 dianes–. De fet, en les deu jornades en què l’exjugador del Barça ha vestit la samarreta bètica –les últimes deu de la lliga–, els de Setién han mantingut en sis ocasions la porteria a zero, quan en les anteriors 21 jornades només ho havien aconseguit en quatre ocasions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)