La trilogia del banderó

Reiteració. Els tres gols que els àrbitres van anul·lar al Girona contra el Betis són de rècord. Fa dos anys, Cuadra Fernández li’n va invalidar dos contra el Leganés, un també de ben legal

Cristhian Stuani encara se’n deu fer creus. Primer va ser Juanpe qui va batre Dani Giménez, després d’una falta lateral que Granell va servir i Borja García va pentinar (35’). Jaime Latre, però, va anul·lar el gol perquè l’assistent havia aixecat el banderó. Ja en la segona part, Stuani va caçar una centrada de Mojica, però l’àrbitre aragonès va tornar a invalidar el gol, un altre cop per un fora de joc de centímetres (61’). I en plena insistència, va arribar una altra acció també ajustada, però aquesta vegada ben legal. Granell va executar la falta i Stuani va rematar en planxa (77’). Però el banderó va frustrar l’uruguaià, el Girona i tot Montilivi. Els blanc-i-vermells van veure trencada una imbatibilitat com a locals que s’allargava quatre mesos el dia que Jaime Latre els va anul·lar tres gols –un de legal– per fora de joc. Tot un rècord.

També a Montilivi i amb Pablo Machín a la banqueta, el Girona va lamentar un dia com l’àrbitre li anul·lava dos gols. Va ser a segona A, el 20 de març del 2016 contra el Leganés (1-1). El Girona, en plena progressió cap a la fase d’ascens, es va haver de conformar amb un empat tot i mostrar-se superior al conjunt madrileny, que va acabar pujant a primera. Cuadra Fernández va ser un dels protagonistes, perquè en la primera part, amb 0-0 en el marcador, va anul·lar dos gols als gironins. El primer era ben legal. En un córner executat per Borja, el porter Serantes no la va blocar perquè va topar amb un company seu i Kiko Olivas va recollir la pilota i va marcar, però l’àrbitre va assenyalar una falta incomprensible (16’). Més tard, el balear, fent cas de l’assistent, va invalidar un gol a Lekic per un fora de joc d’aquells que es necessita l’escaire i el cartabó per treure’n l’aigua clara (28’). El serbi va ser, ja en la segona part, l’autor de l’1-0, equilibrat poc després per l’actual jugador del Girona David Timor.

Aquest curs, dos gols anul·lats al Deportivo a Riazor

El Girona no s’havia trobat en cap altre partit a primera divisió amb un guió similar al que va viure divendres contra el Betis. Sí que hi va haver un partit en què l’àrbitre va anul·lar dos gols, però a la porteria blanc-i-vermella. Va ser en la primera volta a Riazor, en un partit estrany que va significar la primera victòria a camp contrari (1-2). Amb 0-1 en el marcador, gràcies a un gol de penal d’Aday, Gil Manzano va anul·lar per fora de joc una rematada d’Albentosa, que havia recollit un refús de Bounou (38’) i una altra de Fede Valverde, també en posició antireglamentària (40’). En la segona part, el Deportivo va empatar amb un penal transformat per Lucas Pérez, però Portu va fer l’1-2.

Un altre partit amb dos gols anul·lats a un rival del Girona va ser la visita del Recreativo de Raül Agné, el 30 de maig del 2010, a segona A (0-0). Hernández Hernández, un àrbitre de molt mal record per a Agné i el Girona, va frustrar el davanter Braulio, a qui va anul·lar dos gols per fora de joc (5’ i 63’).