Girona

Soni, una opció més en atac

Continuïtat. Sense el lesionat Olunga i amb un Girona necessitat de recursos ofensius, Machín ha apostat i donat minuts al jove davanter del filial al davant d’altres noms del primer equip

Els problemes burocràtics a l’inici del curs que li van impedir jugar amb el Peralada, i l’ansietat dels primers partits amb els de l’Alt Empordà per demostrar la seva vàlua ja han quedat enrere. El davanter Kevin Soni s’ha convertit amb la seva polivalència en totes les posicions d’atac en una peça clau per explicar la magnífica segona volta dels peraladencs. El rendiment del futbolista camerunès no ha passat desapercebut a la direcció esportiva gironina, que el va fitxar l’estiu passat i que al gener se li ampliar el contracte dos anys més, fins al juny del 2022.

El cos tècnic de la primera plantilla també ha seguit de ben a prop l’evolució de Soni, que, amb 19 anys, és un dels jugadors habituals del Peralada que fa els entrenaments amb el primer equip. La porta de la convocatòria se li va obrir fa una setmana contra la Real Sociedad a causa de la lesió muscular d’Olunga i la baixa per malaltia de Douglas Luiz. El desenvolupament del partit –el Girona va perdre 5-0–, va afavorir el debut de Soni, però el que semblava una aparició esporàdica s’ha convertit en un recurs més en aquest final de campanya, i el davanter va tornar a estar present en la convocatòria i al terreny de joc contra el Betis. La seva presència agafa més rellevància, ja que per a aquest últim partit, Machín ja tenia a punt Douglas Luiz, així com també efectius del primer equip com Eloi. Tant el brasiler com el gironí es van quedar fora de la llista de divuit i van veure el matx des de la graderia.

Polivalència i actitud

Un dels fets diferencials de Soni és que pot actuar en qualsevol de les posicions d’atac. Contra la Real Sociedad, el camerunès va substituir Portu i va ocupar la banda dreta i la mitja punta, mentre que divendres va sortir al camp per Mojica i es va situar a l’esquerra. Amb la poca estona que ha estat al camp, Soni també ha mostrat una bona actitud i que no té problemes a demanar la pilota, conduir i encarar el rival.

Amb els 18 minuts que acumula amb el Girona a primera divisió, l’atacant del filial ha superat en presència al terreny de joc Eloi –va jugar 6 minuts contra el Leganés–, i s’acosta als 31 que va arribar a disputar Marlos repartits, com en el cas de Soni, en dos partits.

Expulsat amb el Peralada

El davanter va tenir ahir un contratemps important de cara a les seves aspiracions de continuar competint amb el primer equip del Girona i el filial. Soni va veure contra l’Alcoià targeta vermella per doble amonestació i serà sancionat, com a mínim, amb un partit de suspensió. Aquesta sanció no quedarà resolta fins que el camerunès no compleixi el partit imposat amb el seu equip, el Peralada, per tant, el camerunès no podrà ser convocat per Machín en el matx del Girona de dijous que ve al camp de l’Alavés, ni en el duel català de diumenge vinent a Montilivi contra l’Espanyol –tampoc hi podrà ser diumenge vinent al camp del Cornellà amb el Peralada–, una expulsió que sortirà cara a Kevin Soni.

En cas de repetir presència en les següents convocatòries de la primera plantilla després de la sanció es podria confirmar que Soni ha guanyat la partida a Douglas Luiz, que ha desaparegut en el 2018. El brasiler ha jugat 304 minuts, 287 dels quals abans de l’aturada nadalenca. En quatre aparicions des del gener, només suma 37 minuts.

LA XIFRA

18
minuts
acumula amb el Girona Soni, que supera la participació d’Eloi Amagat, que n’ha jugat 6.

EXPULSIÓ CARA

Soni va veure la vermella amb el Peralada i serà baixa contra l’Alavés i l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)