Nàstic

Nàstic

El devorador d’etapes

Tete Morente està aprofitant la confiança de Nano Rivas per oferir bones actuacions i disfrutar en el seu debut a segona A

Amb 15 anys, el Vila-real no va comptar més amb ell per la seva alçada i va haver de refer la seva carrera

Tete Morente ha disputat aquesta temporada 1.398 minuts a segona divisió amb el Nàstic. Nou Estadi a banda, ha jugat en escenaris com el Carlos Tartiere, El Sadar, Vallecas o l’Heliodoro Rodríguez López. Estadis que el fan al·lucinar. Quan salta a la gespa és feliç. Són ja 1.398 minuts en la lliga de futbol professional. Pot semblar una dada prosaica, que no té res d’extraordinari tractant-se d’un jugador que és precisament professional, però no és així. Tete, amb 21 anys, ha devorat etapes sense distraure’s. Fa dues temporades jugava a tercera amb el filial de l’Atlético, el curs passat a segona B amb l’Atlètic Balears i, enguany, ja és a la categoria de plata amb el Nàstic. A més a més, arran de l’arribada de Nano Rivas a la banqueta, ha guanyat pes i s’ha convertit en un fix. És difícil demanar més.

“Per ser el meu primer any a la categoria estic molt content, tinc la confiança del mister i crec que la hi estic tornant”, explica el futbolista de la Línea de la Concepción, que a les files grana ha fet un curset accelerat de superar situacions compromeses: “Haver de passar tants obstacles et fa aprendre a sofrir i et converteix en un jugador més madur.” Val a dir, això sí, que d’experiències complicades Tete n’ha superat unes quantes. La primera, separar-se de la família amb només 11 anys. A més, no per marxar al costat de casa. A l’ara extrem del Nàstic el va fitxar el Vila-real. A 800 quilòmetres de la família. “És molt dur, els primers dos anys ho vaig passar molt malament, plorava cada dia perquè no és fàcil deixar de tenir la companyia dels teus”, rememora el futbolista andalús, que tot i això tenia clar que havia d’estar allà: “Era el que m’agradava i estic molt content amb la decisió presa.” Llavors, amb 15 anys, va arribar una altra clatellada. Al club groguet li van dir que no tindria gaires minuts, perquè encara no havia fet el canvi físic i era massa baix. Un cop, en un adolescent. “El que més mal em va fer d’estar a Vila-real va ser veure que no creixia, perquè en aquelles categories miren sobretot el físic...”, diu Tete, que té ara una bona alçada (1,80 metres). Després d’això, va haver de tornar cap a casa i va iniciar de nou el seu camí i l’Atlético no va trigar a fitxar-lo. A partir de llavors, la història és ja coneguda. Ara queda aquella que encara s’ha d’escriure, que caldrà veure si serà a Tarragona: “Jo estic molt content aquí i estic centrat, tot i que caldrà veure si sorgeix alguna oferta beneficiosa tant per a mi com per al club.”

Un escenari ideal

Tete Morente ha cremat ràpidament etapes i, a segona A, hi ha trobat un molt bon escenari per explotar el seu talent: el desequilibri i la velocitat. “Aquí hi ha més espais i és més fàcil encarar i fer els un contra un que no pas a segona B o a tercera”, explica l’extrem grana, que tot i això és molt conscient del salt que hi ha: “La segona A és millor i se n’aprèn més, tant des del punt de vista tàctic com d’exigència, ja que hi ha molta més qualitat.”

D’altra banda, amb el Nàstic immers en la lluita per la permanència, però amb un bon coixí de 5 punts respecte al Barça B, Morente se centra a continuar contribuint amb bones actuacions al ressorgiment de l’equip, sobretot al Nou Estadi, on demà rep el Numància amb la fita d’encadenar-hi la tercera victòria i deixar ben embastada la permanència. “Guanyar seria molt important. Ens permetria estar més tranquils de cara al darrer tram”, resumeix el jugador andalús.

Les xifres
15
titularitats
ha tingut Tete Morente, que també ha jugat sortint des de la banqueta sis cops.
2
gols
ha marcat l’atacant andalús. Tots dos a casa, contra el Lugo i el Tenerife.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)