Revolució i productivitat

El Girona treu la màxima rendibilitat possible de Mendizorrotza amb els gols d’Aleix Garcia i Stuani i suma tres punts que el mantenen amb possibilitats de lluitar per jugar el curs que ve l’Europa League

La primera meitat i part de la segona van ser de perfil molt baix, però a partir del 0-1 i especialment del 0-2 el duel es va tornar incandescent i, després de l’1-2, amb les revolucions al límit

alavés 1 girona 2

GIRONA:Bounou; Juanpe, Alcalá, Muniesa; Maffeo, Aleix Garcia (Pere Pons 78’), Timor, Aday; Borja García, Choco Lozano (Portu 56’); i Olunga (Stuani 66’). ALAVÉS:Pacheco; Martín (Wakaso 74’), Laguardia, Rodrigo Ely, Rubén Duarte; Ibai, Daniel Torres (Manu García 61’), Tomás Pina, Burgui (Rubén Sobrino 46’); Munir i Guidetti. GOLS:0-1 (58’) Aleix Garcia. 0-2 (85’) Stuani, de penal. 1-2 (90) Tomás Pina.ÀRBITRE:González Fuertes, del comitè asturià.T.G.:als locals Rodrigo Ely (83’), Wakaso (88’), Guidetti (91’) i Manu Garcia (93’), i als visitants Bounou (79’), Maffeo (88’), Timor (91’) i Alcalá (94’).T.V.:cap.PÚBLIC:18.366 espectadors a Mendizorrotza.

En la mitja part semblava un partit de costellada i en els últims minuts la sensació era que hi havia en joc la final de la Champions. Era molt difícil de pronosticar quan Stuani va marcar el penal del 0-2 (85’) que el partit d’ahir a Mendizorrotza pogués fer un gir tan radical i l’Alavés encarir tant la victòria als de Machín. Els d’Abelardo, però, van estar a punt de repetir la gesta de Montilivi (del 2-0 al 2-3) i van fer patir el que no està escrit els gironins a partir del gol de Tomás Pina (90’) abans que el quart àrbitre aixequés el rètol del temps afegit (4 minuts), que es va fer més llarg que un dia sense pa. El partit, que fins a l’equador de la segona meitat havia tingut un perfil molt baix, tant de qualitat com d’intensitat, va acabar absolutament incandescent, amb la graderia bullint, l’Alavés atacant de manera desbocada, el Girona defensant-se com bonament va poder i l’àrbitre ensenyant targetes i més targetes. L’1-2 final va ser or per al Girona, que encara somia la classificació europea. Té el setè només un punt per sobre, tot i que encara no sap si aquesta plaça (ara en poder del Sevilla) té premi. El tindrà precisament si els andalusos perden demà la final de copa.

Revolució total

Machín va sacsejar l’onze com només ho havia fet el partit contra el Barça a Montilivi, aquell dia que en realitat va semblar que el llençava. Ahir els canvis van provocar que el Girona sortís un pèl despistat i això es va traduir en dues oportunitats en tres minuts de l’Alavés. De mica en mica, el Girona va anar agafant aire i també possessió, gràcies al criteri dels dos Garcia, Aleix i Borja, amb la pilota als peus. Olunga, la referència, es va moure bé però se li va fer de dia en les dues ocasions que va tenir.

Gols i més gols

La primera meitat i part de la segona van ser difícils de rosegar. L’àrbitre havia anul·lat un primer gol a l’Alavés per una falta d’Ely a Bounou (22’). Els locals, ja en la represa, van tornar a fer l’1-0, però l’assistent va aixecar la bandera per invalidar una rematada de cap de Sobrino, que semblava en posició correcta (56’). Del possible 1-0 es va passar al 0-1 en una falta enverinada d’Aleix que va sorprendre Pacheco. El gol del Girona va activar l’Alavés, que no va empatar de miracle perquè Sobrino va relliscar quan tenia tota la porteria per a ell (78’) i perquè novament l’assistent va aixecar la bandera per anul·lar un tercer gol als locals –com al Girona divendres contra el Betis–, aquest cop a Guidetti.

El Girona va saber treure profit de l’excés de revolucions locals en una acció en què, a Ely, se li va escapar el colze a la cara de Juanpe. Stuani no va perdonar des dels onze metres. Lluny, però, de ser definitiu, el 0-2 només va ser l’inici d’un minipartit de màxima intensitat. L’Alavés va cremar les naus, el Girona es va parapetar al darrere (Pere Pons havia substituït Aleix) i va acabar penjat del travesser, demanant l’hora i celebrant el triomf.

DESCOL·LOCATS

El Girona va sortir amb dubtes i l’Alavés va avisar dues vegades en tres minuts

RITME DECREIXENT

L’empenta dels locals va cessar i els de Machín es van dominar, però de manera estèril

LA SENTÈNCIA?

Aleix, de falta, i Stuani, de penal, van situar un 0-2 que semblava definitiu (58’ i 85’)

ANUL·LATS

Com al Girona la setmana passada contra el Betis, van invalidar tres gols a l’Alavés

GOL DE PINA (90’)

Mendizorrotza va bullir a partir de l’1-2 i el Girona ho va passar fatal en el temps afegit

ACCELERATS

Entre el penal del 0-2 i el final del partit, l’àrbitre va oferir un recital de targetes (set)

POSSIBILITATS

El Girona tanca la jornada vuitè i demà sabrà si el setè lloc dona el premi d’Europa