Girona

En l’eterna apatia

El rival. L’Espanyol, en la seva pitjor ratxa del curs i en tensió amb l’afició, tornarà a acabar la lliga en terra de ningú i sense fer el pas necessari per jugar a Europa

L’Espanyol visitarà demà l’estadi de Montilivi en el seu pitjor moment de la temporada. No en la classificació (el conjunt periquito és setzè i en la tercera jornada va estar en posició de descens com a divuitè classificat), però sí pel que fa a sensacions i resultats, ja que ha enllaçat tres derrotes per primera vegada aquest curs (la ratxa s’allarga a un punt dels últims 15 en joc si tenim en compte els últims cinc partits de lliga). L’última derrota de dimecres a casa contra l’Eibar (0-1) va fer esclatar l’afició del RCDE Stadium, que va acomiadar l’equip amb una sonora xiulada i amb càntics cap a l’entrenador de “Quique vete ya”. L’enfadament del tècnic en la roda de premsa posterior al partit no va fer res més que confirmar la tensió existent entre la plantilla i l’afició, que tornarà a veure com el seu equip acaba la temporada en terra de ningú. En aquest sentit, l’Espanyol continua sense fer el pas endavant necessari per jugar competició europea, un somni que no acaba de completar-se i que comença a qüestionar seriament el projecte iniciat per Chen Yansheng (el president va arribar a afirmar que l’objectiu final del club era jugar la Champions League).

Irregularitat

L’eterna apatia de l’Espanyol ha acompanyat l’equip al llarg de tota la temporada, i és que els de Quique Sánchez Flores han mostrat una irregularitat preocupant i només han estat capaços d’encadenar dues victòries consecutives en una ocasió aquest curs. Un altre dels grans handicaps que han tingut els periquitos és la falta de gol, amb 26 dianes totals que els situen com el tercer equip amb menys pólvora del campionat, només superats pel Màlaga (20) i Las Palmas (22), els dos últims classificats. I encara sort de Gerard Moreno, que s’ha carregat l’equip a l’esquena amb 12 gols i ha tret les castanyes del foc als seus en més d’una ocasió. Tot i així, la dependència de Gerard que té l’Espanyol és evident, un llast que s’ha ajuntat amb la poca producció de l’equip fora de casa, amb només 10 punts en 16 partits a domicili. Tot plegat fa que l’Espanyol afronti els últims cinc partits de lliga (a més del Girona els blanc-i-blaus encara s’han d’enfrontar a Las Palmas i Màlaga al RCDE Stadium i visitar els camps de l’Atlético i l’Athletic, respectivament) en un ambient d’allò més enrarit i amb la sensació que s’ha tornat a perdre una altra temporada.

Pel que fa a la situació de Quique Sánchez Flores, tot fa pensar que no serà el tècnic el curs vinent, cosa que obligarà l’Espanyol a buscar un nou inquilí a la banqueta que intenti fer evolucionar l’equip per buscar objectius més ambiciosos. En tot cas s’espera un altre estiu mogut a la casa periquita amb molts canvis en la plantilla per procurar adaptar-se als límits salarials.

MAL MOMENT

12
gols
ha marcat Gerard Moreno dels 26 totals que ha fet l’Espanyol, que depèn en excés del punta.
3
derrotes
enllaça l’Espanyol abans d’anar a Montilivi (1 punt dels últims 15), la seva pitjor ratxa aquest curs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)