2a divisió A

La duresa dels últims revolts

2a divisió A. El Nàstic i el Reus estan en el camí d’encarrilar la permanència, però avui no ho tenen fàcil: els grana reben el quart i els roig-i-negres busquen trencar la mala dinàmica a fora

El camí fins a segellar la permanència es pot arribar a fer molt llarg, encara que els 50 punts que se solen necessitar per assegurar-la semblin a l’abast. El tram final a segona A sempre és molt dur, amb quasi tots els equips amb objectius en joc i amb els de la zona baixa espavilant-se i encarint la permanència. Per exemple, el Còrdova, que setmanes enrere semblava sentenciat al descens, va derrotar ahir el Sevilla Atlético, i situa de moment la primera plaça de descens a segona B en 39 punts, tres menys que el Nàstic i cinc menys que el Reus. A més de pressió, els dos equips del Camp de Tarragona tenen avui compromisos complicats: el Nàstic, perquè rep el quart classificat i el Reus, perquè juga a fora, on fa temps que està encallat.

Es busca la tercera

El sempre regular i fiable Numància, establert en la zona de fase d’ascens després de tres victòries seguides, és el rival del Nàstic aquesta tarda al Nou Estadi (a les 4). Més enllà de l’oponent, a Nano Rivas li preocupa si el seu equip manté la intensitat dels últims partits. “Cada vegada som més regulars, i ho som més estona dins cada partit”, explica el tècnic del Nàstic, segons el qual la victòria avui tindria un valor elevat: “Seria molt important pel fet de jugar a casa, pel moment en què estem i perquè ens donaria tranquil·litat per al final de la lliga.” Rivas concentra les baixes i els dubtes a la línia defensiva: Suzuki i Javi Jiménez es perdran el partit per sanció i Julio Pleguezuelo, lesionat les últimes setmanes, té l’alta però encara no està al cent per cent.

Baixes sensibles

Més importants són, a priori, les absències del Reus, que en el partit d’avui a Albacete (a les 6), no pot comptar amb el central Olmo, intocable, ni amb el màxim golejador, Lekic, tots dos sancionats. Malgrat això, i que el substitut natural d’Olmo, Iñiguez, serà dubte fins a última hora per unes molèsties, Aritz López Garai està tranquil perquè recorda que el Reus sol funcionar com un bloc, jugui qui jugui. Espera, això sí, que el seu equip no es relaxi com fa sovint, segons assegura, després d’un triomf. Al camp d’un rival que té dos punts més i que també busca certificar la salvació, el Reus vol millorar a fora (1 punt de 18).

EL REUS, CONSCIENT

“Després d’una victòria tendim a relaxar-nos i a no competir bé”, avisa López Garai

CREIXEMENT GRANA

“Cada cop som més regulars, i ho som més estona dins cada partit”, assegura Rivas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)