Reus

Ledes, sobre la botzina

Reus. Un lliure directe del migcampista portuguès en l’última acció del partit (93’) dona el triomf al conjunt roig-i-negre segellant pràcticament la salvació en un partit molt igualat i sense gaires ocasions de gol per als dos equips

ALBACETE 0 REUS 1

ALBACETE:Tomeu Nadal; Arroyo, Gaffoor, Chus Herrero, Carlos Delgado, Bíttolo (Morillas, 85’); Erice, Rodríguez, Susaeta (de la Hoz, 57’); Zozulya i Acuña (Aridane, 64’).REUS:Edgar Badia; Miramon, Pichu Atienza, Tito, Álex Menéndez; Gus Ledes, Juan Domínguez, Carbonell (Vítor Silva, 71’); Haro (Fran Carbia, 65’), Yoda i Máyor (Edgar Hernández, 71’).GOLS:0-1 (94’) Gus Ledes.ÀRBITRE:Moreno Aragón.T.G.:als locals Aridane i Chus Herrero; als visitants Tito i MáyorPÚBLIC:6.334 espectadors al Carlos Belmonte.

El triomf d’ahir del Reus va ser un premi a la insistència. Sobretot per a aquell qui, molt meritòriament, va aguantar despert i sense canviar de canal els 93 minuts del partit. En l’última acció del joc, Gus Ledes va executar un lliure directe que, sense ser meravellós –com el partit–, va ser suficient perquè el Reus s’endugués els tres punts i posés fi d’una tacada a alguns dubtes que sobrevolaven l’equip al voltant de la seva eficàcia a domicili i de si en faria prou per aconseguir la salvació. Quarta victòria a domicili del curs i una distància de tres punts, amb sis partits per jugar, per arribar a la xifra màgica de les 50 unitats.

Des d’una perspectiva històrica, cada partit que juga el Reus –un club de capital social milionari però de pedra picada– en la segona divisió és un bé de Déu. I més si el resultat final ajuda que aquest fet es perllongui. Ara bé, qui regeixi la seva vida amb uns principis hedonistes, aquell qui busqui el plaer immediat, ahir devia deixar estar el partit en el minut 5. Sis oportunitats en 90 minuts, algun apropament prometedor, però el partit era un 0-0 com una catedral. Almenys, pels mèrits que van fer els dos equips, el resultat més just era l’empat sense gols; el més lògic, en un partit amb poques oportunitats.

Voluntats

La història del partit es pot resumir amb el fet que un equip, el Reus, va intentar crear des del darrere amb moltes dificultats per passar el camp i un altre, l’Albacete, intentant provocar faltes, córners i serveis de banda per penjar totes les pilotes que pogués i més. Els roig-i-negres se’n van sortir defensant aquest tipus de jugades, tot i que Zozulya va avisar (18’) de la seva potència en el joc aeri en una rematada aturada per Badia. En canvi no se’n van sortir a l’hora de capitalitzar les seves intencions i voluntats en accions de perill. Amb prou feines els roig-i-negres van passar del mig del camp; després d’alguns apropaments, la primera ocasió va arribar en el minut 34 en una transició conduïda per Carbonell que Haro no va saber aprofitar.

L’Albacete va quedar desconnectat després dels minuts inicials –en què va obligar Badia a intervenir també en un xut d’Arroyo– però en el segon temps va revifar. A mesura que passaven els minuts, el camp s’anava inclinant cap a la porteria d’Edgar, que va veure com totes les aproximacions del conjunt local anaven o bé fora o eren aturades per la seva defensa. L’absència de Jesús Olmo, en el joc de destrucció, no es va notar pel lideratge d’Atienza i la veterania de Tito.

A Garai, li anava bé com s’anaven succeint els esdeveniments i els seus canvis anaven en una única direcció: mantenir l’esquema de joc i refrescar cames. Probablement quan ja no ho esperava, un dels seus recanvis, Fran Carbia, va iniciar una conducció que va acabar en una falta a la frontal de l’àrea. Era la distància i el perfil ideal perquè Gus Ledes anotés el sisè gol de la temporada i segellés mitja salvació.

En el primer temps hem tingut dues ocasions i en el segon han empès amb pilota aturada. El més just hauria estat l’empat
Teníem l’oportunitat de deixar gairebé els deures fets i l’hem aprofitat
Aritz López Garai
entrenador del reus
Som dos equips similars. Ha estat un partit de 0-0 i se’ns ha escapat en una pilota aturada