Girona

El protagonista

Pablo Maffeo

En la seva versió original

El dia que s’enfrontava al club que el va formar com a futbolista, Pablo Maffeo va tornar a brillar en la seva màxima expressió, sobretot en atac. El lateral encadenava algunes jornades sense poder demostrar tot el seu potencial al terreny de joc i ahir, contra l’Espanyol, el futbolista propietat del Manchester City va tornar a córrer la banda dreta amunt i avall per crear perill en atac i per tapar en defensa quan feia falta. Ben segur que l’enfrontament estava marcat en vermell al calendari del jove jugador de Sant Joan Despí, ja que més d’un cop Maffeo ha reconegut que té una estima especial pel club blanc-i-blau, en el qual va jugar durant una dècada en el futbol de base i va arribar a debutar amb el filial amb tan sols setze anys. De fet, els fonaments en atac que va adquirir com a extrem al club periquito han acabat sent clau perquè Maffeo triomfi com a carriler en el futbol professional i en el duel català entre el Girona i l’Espanyol en vam tenir un bon exemple.

El perill arriba per la dreta

Quan el Girona atacava, Pablo Maffeo va ser capaç de decantar el terreny de joc cap a la seva banda. A diferència de les últimes jornades, el ràpid futbolista va tenir molta més presència que l’altra ala de l’equip, Mojica, que no va estar gaire encertat ni en les incursions a l’atac ni en les centrades a l’àrea. Maffeo, en canvi, va ser protagonista en la majoria d’arribades del conjunt de Pablo Machín. Ja en l’inici del duel, una recuperació seva va permetre un contraatac mal finalitzat pels locals i, en la primera part, de les seves botes van sortir les dues ocasions més clares per marcar: en la primera (24’), Juanpe va tenir a tocar el gol i, en la segona (45’), Pere Pons va xutar al cos de Pau López quan ho tenia tot de cara per empatar el partit. També va ser destacable la insistència d’un Maffeo que, tot i el moment de la temporada en què estem, va tenir gasolina fins a l’últim instant per crear perill en atac.

Una taca negra en defensa

La versió original de Maffeo aporta molt en atac, recupera bé al darrere però també té molts números de tenir alguna llacuna defensiva durant els noranta minuts. La d’ahir va passar en el marcatge a Gerard Moreno en el llançament d’una falta i va suposar el primer gol de l’Espanyol. El futbolista del Girona va perdre la marca en un primer moment i després va deixar molt poc espai al davanter blanc-i-blau, suficient però perquè el letal jugador espanyolista fes la rematada al fons de la porteria.

2.452
minuts
en primera divisió acumula Pablo Maffeo
28
partits
com a titular ha jugat aquest curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)