Ni jugant tres dies seguits

El Girona no troba el camí de les xarxes tot i triplicar les ocasions de l’Espanyol i acaba perdent un partit que va dominar de cap a peus, sobretot en la primera meitat

Pau López va sostenir els visitants amb aturades majúscules i Gerard Moreno va apagar l’efervescència local amb dues estocades en moments clau (41’ i 55’)

GIRONA 0 ESPANYOL 2

ESPANYOL:Pau López; Javi López, David López, Naldo, Aarón (Dídac Vilà 80’); Víctor Sánchez, Carlos Sánchez, Darder (Granero 70’); Jurado (Leo Baptistão 57’), Gerard Moreno; i Sergio García. GIRONA:Bounou; Ramalho, Bernardo (Olunga 66’), Juanpe; Maffeo, Pere Pons, Granell (Aleix Garcia 79’), Mojica; Portu, Borja García (Aday 69’); i Stuani. GOLS:0-1 (42’) Gerard Moreno. 0-2 (55’) Gerard Moreno.ÀRBITRE:Alberola Rojas, del comitè castellanomanxec.T.G.: Al local Aday (72’), i als visitants Carlos Sánchez (37’), Víctor Sánchez (47’).T.V.: Cap.PÚBLIC:12.313 espectadors a Montilivi.

Quan s’està negat, s’està negat. I no cal donar-hi gaires més voltes. Que el Girona arribés ahir al descans amb 0-1 ja era tot un símptoma d’haver-se llevat amb el peu esquerre. En condicions normals s’hauria pogut plantar fàcilment a la mitja part amb un 3-0 o un 3-1, però tot el que podia sortir malament va acabar sortint pitjor. No és fàcil generar mitja dotzena d’ocasions clares de gol, però encara és més difícil fallar-les totes, ja sigui per falta de punteria o perquè Pau López es va fer immens sota els pals. Ni jugant tres dies seguits segurament el Girona no hauria marcat. I quan a l’Espanyol li va sonar la flauta, als locals se’ls va fer fosc a l’acte: Gerard Moreno va marcar el 0-1 en la primera arribada a l’àrea en tot el partit dels visitants (41’) i el 0-2 en la segona (55’). Dues estocades que van fulminar el Girona i que possiblement també van ser dues fiblades al cor de Quique Sánchez Flores, que va veure que la reacció dels blanc-i-blaus va arribar amb ell negociant la liquidació.

Pas en fals

Per al Girona era l’escenari ideal no només per fer-se seu el setè lloc, sinó per situar-se a un punt del sisè. Machín va posar l’onze de les grans ocasions i el Girona va carburar des del minut 1. L’Espanyol va esglaonar les línies de més a menys (quatre defenses, tres migcampistes i Jurado i Gerard Moreno un pèl més endarrerits que Sergio García), però van ser els set del darrere els que van tenir una feinada extra per contenir els atacs, de vegades huracanats, dels locals. Quan el Girona va accelerar les accions, que va ser sovint, l’Espanyol va tenir problemes per respirar. A la mitja hora, els locals ja havien llançat set córners, Portu ja havia rematat de cap a fora a un metre de la porteria i Pau López havia salvat un gol cantat a Juanpe. El Girona arribava com volia pels carrils, sobretot el dret amb Portu i un Maffeo més desequilibrant que mai. Per l’esquerre també ho va fer, però Mojica va centrar fatal el dia que més oportunitats va tenir de posar la pilota a l’olla.

Per tot plegat, el 0-1 va fer molt mal. Pel moment (amb el descans a tocar), pel fons (feia molt que el Girona no es despistava en una acció a pilota parada del rival) i per la forma (Gerard Moreno estava en fora de joc). La definició del pitxitxi blanc-i-blau, això sí, va ser de categoria.

Si el 0-1 va coure, el 0-2 ja va ser definitiu. Entre els dos gols, el Girona va generar tres oportunitats (dues a la primera part i una a la segona), però el segon cop va ser de més mal digerir. Darder va explotar el punt més feble del Girona, que és l’esquena dels centrals, i Gerard Moreno va fer la resta. Dues aparicions letals que van enlairar el de Santa Perpètua fins als 14 gols i van rebentar les aspiracions locals.

Machín va reaccionar amb un canvi (Olunga per Bernardo) que va servir per passar del 3-4-2-1 al 4-4-2. El Girona encara va tenir uns minuts de rauxa –ocasions de Stuani i el mateix Olunga–, però de mica en mica el dipòsit de benzina es va anar esgotant fins a acabar buit, igual que el d’energia. L’equip va acabar molt cansat i l’Espanyol va tenir uns 20 últims minuts ben plàcids.

L’1-2 NO ARRIBA

Machín va tornar al 4-4-2 amb Olunga, però no hi va haver manera de tornar al partit

EL GOL ES RESISTEIX

La mitja dotzena d’ocasions van acabar en no res per Pau López i la falta de punteria

EN FORA DE JOC

L’únic cop que l’Espanyol va trepitjar l’àrea, Gerard Moreno no va perdonar (41’)

SEGONA GARROTADA

Darder i Gerard van tornar a fer miques la defensa i van tallar l’intent de reacció local

UN FLUIX FINAL

Amb molt poca benzina, el Girona es va anar apagant i ja no va tenir cap possibilitat

ELS CARRILS

Mojica va estar espès centrant i el perill va arribar per la dreta, amb Maffeo i Portu

MONÒLEG GIRONÍ

Els locals, que van forçar set córners en mitja hora, van atropellar per moments el rival