Reus

Estètica i rendibilitat

Reus. Gus Ledes va tornar a marcar cinc mesos i mig després en la victòria a Albacete. Com els anteriors gols del portuguès, va ser d’un bon xut i va servir als roig-i-negres per obtenir punts

El Reus és un expert a rendibilitzar els gols que marca. Amb només 27 –una xifra que tan sols empitjora el cuer, el Sevilla Atlético– ha aconseguit 47 punts, que el deixen amb la permanència pràcticament enllestida. I, com era d’esperar, els seus dos màxims golejadors, Dejan Lekic (7 gols) i Gus Ledes (6), acostumen a marcar en moments decisius gols valuosos. El cas de Ledes és paradigmàtic, ja que totes les seves dianes han valgut, com a mínim, un punt. L’últim, el que va aconseguir dissabte de falta directa en el temps afegit de la segona meitat al camp de l’Albacete, va donar la victòria als roig-i-negres (0-1).

Feia cinc mesos i mig que Gus Ledes no marcava, en part perquè en la segona volta del campionat Aritz López Garai l’ha utilitzat com a vèrtex defensiu del triple pivot del mig del camp. En la primera part del campionat, el portuguès jugava més avançat i tenia més arribada a l’àrea rival, tal com va demostrar en dos dels seus primers gols, en què va recollir pilotes mortes dins l’àrea gran. Pel que fa als tres gols, un és de xut llunyà en jugada i els altres tres, de falta directa. A més de la productivitat, els gols de Gus Ledes tenen en comú la factura: són bons llançaments, precisos i col·locats, cinc amb la cama esquerra i un amb la dreta.

Dos triomfs seguits

El gol de Gus Ledes a Albacete va tenir un valor elevat, segurament de més de tres punts. Per primera vegada en tota la temporada, el Reus va aconseguir dues victòries seguides i, a més, va quedar a prop dels 50 punts que solen assegurar la permanència. Té sis partits encara pendents de jugar per segellar-la i quedar tan amunt com pugui.

LA XIFRA

27
gols
ha fet el Reus, expert a rendibilitzar-los. Només el cuer, el Sevilla Atlético, n’ha marcat menys.
J. 2: Reus-Nàstic (1-1)
Una falta llunyana descriu una paràbola i acaba dins
J. 5: Llorca-Reus (1-1)
Rep la pilota uns sis metres fora de l’àrea i fa un gran xut
J. 9: Osca-Reus (1-1)
Recull un rebot al límit de l’àrea i marca de xut col·locat
J. 12: Reus-Valladolid (2-2)
Una altra pilota morta i un altre bon xut molt precís
J. 13: Reus-Sporting (1-0)
Falta directa magistral amb la cama esquerra
J. 36: Albacete-Reus (0-1)
Supera la barrera i el porter amb un xut molt col·locat

LA XIFRA

8
punts
han valgut els 6 gols de Gus Ledes, que sempre que ha marcat l’equip roig-i-negre ha sumat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)