Barça B

El guió no canvia

Barça B. El filial blaugrana fa un bon partit a Almeria en el debut de García Pimienta a la banqueta, però perdona massa i perd per la mínima, fet que complica encara més la salvació

almeria 1 barça b 0

ALMERIA:René; Motta, Trujillo, Joaquín, Estupiñán; Sulayman (Lass, 64’), Rubén Alcaraz; Hicham, Pozo (Tino Costa, 50’), Fidel; i Caballero (Owona, 85’).BARÇA B:Ortolá; Palencia, David Costas, Jorge Cuenca, Cucurella; Aleñá, Christian Rivera (Vitiho, 83’), Monchu; Carles Pérez (Ballou, 76’), Abel Ruiz (Marc Cardona, 65’) i Nahuel.GOLS:1-0 (66’) Hicham.ÀRBITRE:Areces Franco (col·legi asturià).T.G.:als locals Estupiñán, Joaquín i Lass; i als visitants Christian Rivera, Marc Cardona i Jorge Cuenca.PÚBLIC:uns 10.500 espectadors.

Ha canviat el guionista, però no la història. El Barça B, aquest cop amb Javi García Pimienta per primer cop com a timoner, ha repetit el guió habitual d’aquesta temporada. Es mostra voluntariós. Juga millor que el rival. Acapara la possessió. Arriba a l’àrea contrària. Però a l’hora d’aconseguir allò que és tangible en el futbol, no hi ha manera. Sense gols no hi ha alegries. I sense alegries, s’imposa la tristor, per no dir directament la depressió. Sobretot si es té en compte que el filial blaugrana va encadenar a Almeria la desena jornada sense guanyar i la sisena derrota. Cada setmana que passa, pensar en la salvació és un exercici més utòpic. Ahir, un gol d’Hicham en la segona part va amargar el debut de García Pimienta a la banqueta blaugrana, en un partit en què el Barça B estava sent clarament superior a un rival directe en la batalla per salvar-se. Vaja, un drama ja recurrent que deixa el filial barcelonista sense marge d’error. Si es vol salvar, a partir d’ara està prohibit fallar.

Res feia pronosticar que el conjunt blaugrana acabaria el partit capcot veient com havia estat la primera part. Els de García Pimienta, conscients que l’especulació és una actitud suïcida quan tens la urgència de fugir de sota, van anar a mossegar un rival que va patir de valent. De fet, el millor futbolista de l’Almeria, i amb molta diferència, va ser el porter René Román. Més que un maldecap, va ser una migranya per als atacants del Barça B. Ho va salvar absolutament tot. En la primera part, sobretot a partir del minut 25, el sentinella andalús va tenir una feinada i la va resoldre tota bé. Va frustrar a Nahuel, a Monchu –consolidat a còpia de bones actuacions– i a Carles Pérez. Aquest darrer, de fet, va tenir les dues ocasions més clares, però va faltar un punt de definició. El bagatge dels de casa, per la seva banda, va ser pobre. Ho havia intentat en els primers compassos Pozo, però sense posar problemes a Ortolá.

Amb l’1-0 s’acabava tot

La primera part va acabar amb el Barça B mossegant i René esquivant les queixalades, i la segona va començar de la mateixa manera. Aleñá va tenir dues bones ocasions, però primer va salvar el sentinella i després el seu xut va marxar desviat per poc. Nahuel, de falta, també ho va provar. René un altre cop. El 0-1 es flairava. Però aquest gol no va arribar mai. De fet, en el minut 66, Estupiñán va colar-se pel carril esquerre de l’atac i va assistir Hicham, que va entrar amb facilitat a l’àrea i va rematar sol com un mussol al fons de la porteria. Va ser una estocada definitiva. Quedava gairebé mitja hora però el Barça B, víctima de l’ansietat, va ser incapaç de reaccionar. García Pimienta va mirar de reactivar l’equip amb l’entrada de Ballou Tabla i Vitinho, però res de res. El filial blaugrana ni tan sols va ser capaç d’inquietar René com ho havia fet en el primer tram de partit i, els punts, una jornada més, com ja és rutina, es van esmunyir.

Estic trist pels jugadors, que han fet un gran partit. Hem acaparat la possessió i hem xutat el doble que el rival; hem merescut guanyar
Em quedo amb el joc i l’actitud dels jugadors. Per aquest camí, estic segur que ens aixecarem
Javi García Pimienta
ENTRENADOR DEL BARÇA B
No és just. Els equips ens marquen amb dues ocasions i a nosaltres ens costa moltíssim fer gols