Nàstic

Sentenciats per l’apatia

Nàstic. El conjunt grana, inoperant en atac, perd per la mínima al camp d’un Llorca que ja havia confirmat el descens i desaprofita una bona oportunitat per embastar la permanència

LLORCA 1 NÀSTIC 0

LLORCA:Torgnascioli; Pina, Antonio López, Fran Cruz, Pomares, Carlos Peña; Nando (Tropi, 77’), Gomelt (Apeh, 64’), Javi Muñoz, Noguera; Dani Ojeda (Fede Vega, 95’).NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze, Xavi Molina, Arzo, Abraham; Juan Muñiz (Omar Pedromo, 64’), Sergio Tejera, Fali (Javi Márquez, 84’), Tete Morente; Álvaro Vázquez i Maikel Mesa (Manu Barreiro, 58’).GOLS:1-0 (49’) Dani Ojeda.ÀRBITRE:Varón Aceitón (col·legi balear).T.G.:als locals Pomares, Antonio López, Apeh i Javi Muñoz; i als visitants Abraham, Sergio Tejera, Xavi Molina i Juan Muñiz.T.V.:al visitant Álvaro Vázquez (93’), directa.PÚBLIC:2.125 espectadors.

El Nàstic hauria pogut tornar ahir de la visita a Llorca amb la permanència encarrilada, però no va ser així. Semblava que el vent bufava a favor. La derrota del Còrdova a Lleó obria la possibilitat de deixar el descens 7 punts per sota. El rival, a més, afrontava la cita sabent que el descens de categoria ja s’havia consumat aquella mateixa tarda, en un escenari enrarit per la notícia i també per la temporada del seu equip. En el futbol, però, res és matemàtic. Sense intensitat ni fam, aconseguir punts és molt difícil. Ja et pots pensar que al davant hi ha un contrincant ja fulminat, que els punts no cauen sols. La imatge que va projectar el Nàstic a l’Artés Carrasco, on un gol de Dani Ojeda al començament del segon temps va dictar sentència, va ser d’apatia pura. Per aquesta via, salvar-se serà molt més difícil del que semblava.

En la primera part van passar ben poques coses més enllà del temps. Si el propòsit de programar el partit a les vuit del vespre era aplanar el camí de l’audiència cap al llit, els primers 45 minuts van complir perfectament amb la missió. El Llorca es va mostrar com un conjunt endreçat i el Nàstic tampoc va arriscar gaire. Val a dir, això sí, que l’únic equip que va proposar alguna cosa va ser el tarragoní. D’ocasions, però, molt poquetes. Només dues. En el minut 13, Maikel Mesa va buscar el gol amb un xut que va marxar a prop del pal i, just abans del descans, Tete Morente en va tenir una de molt més clara. L’extrem andalús va rebre una gran passada de Maikel Mesa i es va plantar sol davant del porter. Malauradament, va conduir massa la pilota i l’ocasió va acabar malbaratada.

Sense reacció

Tot i que una notícia com un descens de categoria és negativa, en una plantilla que ha viscut tot el curs al pou va tenir un efecte alliberador. Així, després de la represa, el Llorca va jugar sense ansietat ni nervis i va imposar la seva llei. Va tenir, això sí, el vistiplau del Nàstic, que no va competir com ho hauria de fer un bloc que vol encarrilar la permanència. Així, el clatellot no va trigar gens a arribar. En el minut 49, Dani Ojeda va caçar un refús de Dimitrievski després d’un xut de Javi Muñoz i va batre el porter macedoni. Aquest gol va deixar estabornit el conjunt tarragoní, que en els minuts posteriors es va veure desbordat pels de Fabri González. Dani Ojeda, en el 54, va estavellar una canonada al travesser i Dimitrievski va salvar un xutàs de Nando vuit minuts després.

Nano Rivas va voler reactivar l’equip amb els canvis. Van anar entrant Manu Barreiro, Omar Pedromo i Javi Márquez. La reacció, però, ni es va albirar. Totes les ocasions dels grana, tret d’una rematada, ja al final, d’Álvaro Vázquez, van ser fàcils i previsibles per a un Llorca que va saber amarrar la victòria.

Estem fumuts i tristos. Ens hem desgastat i no hem aconseguit cap recompensa
Sergio Tejera
mig del NÀSTIC

ELS VESTIDORS

No ens ha faltat actitud. Ens ha pesat un excés de responsabilitat, tenir l’obligació de vèncer
Nano Rivas
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
No han sortit les coses bé. Ells s’han acostat una vegada i mitja. Ens han marcat i no hem reaccionat
Xavi Molina
DEFENSA I CAPITÀ DEL NÀSTIC

“Jugadors i cos tècnic han de demanar perdó”

El president grana, Josep Maria Andreu, va tenir paraules molt dures per a la plantilla després del partit. “No entenc el que ha passat; feia anys que no veia un partit tan dolent del Nàstic. Hem jugat fatal i espero i confio que durant aquesta setmana els jugadors i el cos tècnic demanin perdó a l’afició”, va dir el dirigent en declaracions a Tarragona Ràdio, i hi va afegir: “El que ha passat és lamentable i hi ha uns responsables: jugadors i cos tècnic.” L’entrenador, Nano Rivas, va respondre també a través dels mitjans i va manifestar la seva discrepància: “No tinc cap raó per demanar perdó. Hem treballat tota la setmana i no ha sortit bé. Estem fotuts. Ara és quan toca que ens donem escalf.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)