Barça B

En l’escenari més difícil

Barça B. El filial blaugrana viu la seva pitjor ratxa històrica de derrotes (6) a segona A i té la zona de permanència a 5 punts quan falten cinc jornades

El debut de Javi García Pimienta com a primer entrenador del Barça B va acabar entre laments. El filial blaugrana va projectar una bona imatge a Almeria, però va perdre per la mínima i això, combinat amb els resultats que es van produir durant el cap de setmana, fa que la salvació de l’equip sigui molt i molt cara: la zona de permanència és a 5 punts, i només queden cinc jornades. El Barça B, amb tot, no té marge d’errada. Per salvar-se, hauria de capgirar la tendència actual de resultats.

L’equip encadena ja deu jornades sense aconseguir la victòria, un tram en què només ha sumat 4 punts de 30. Aquesta és la pitjor dinàmica dels blaugrana des de la darrera temporada a segona A (2014/15), en què van encadenar onze partits de lliga sense celebrar cap triomf. L’estadística de derrotes és encara més preocupant. A Almeria, el Barça B en va encadenar sis, una tendència que no té precedents en la categoria de plata. Fins ara, la pitjor dinàmica havien estat cinc derrotes: la temporada 1995/96 amb Quique Costas a la banqueta, el curs 1996/97 amb Juande Ramos com a tècnic, i la campanya 1998/99, amb Josep Maria Gonzalvo. García Pimienta, tot i la decepció, va mostrar confiança en el bloc després de l’última derrota: “Quan valores l’esforç i les estadístiques, veus que hem tornat a ser el Barça; estic convençut que ens alçarem.”

Per capgirar la situació, l’equip blaugrana hauria de començar guanyant la pròxima jornada a casa contra un Reus que ja ha fet els deures. El calendari que hi ha a partir de llavors imposa molt de respecte: toca jugar contra l’Sporting (segon), el Cadis (cinquè), l’Albacete (catorzè) i el Saragossa (sisè).

LES XIFRES

3
cops
havia encadenat el Barça B cinc derrotes a 2a A: els cursos 1995/96, 1996/97 i 1998/99. Mai n’havia enllaçat sis.
10
jornades
fa que el filial blaugrana no guanya, la pitjor dinàmica des del curs 2014/15, en què en va encadenar onze.
Jorn. 38 Barça B-Reus
El filial rep la visita d’un rival que és tretzè i ha encarrilat la salvació. A Reus, els blaugrana van perdre (2-1).
Jorn. 39 Sporting-Barça B
Els de García Pimienta visiten el segon, que encadena deu victòries a El Molinón. En la primera volta, això sí, va guanyar el Barça B (2-1).
Jorn. 40 Barça B-Cadis
L’equip blaugrana rebrà un Cadis que batalla pel ‘play-off’. Al Carranza, van imposar-se els grocs (3-1).
Jorn. 41 Albacete-Barça B
L’Albacete, com el Reus, té la permanència encarrilada. Al Miniestadi, el Barça B va perdre per la mínima (0-1).
Jorn. 42 Barça B-Saragossa
El conjunt aragonès és un altre dels que lluiten pel ‘play-off’. El resultat en la primera volta va ser un 1-1.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)