Nàstic

El Nàstic respira gràcies una remuntada èpica contra la Cultural

Capgirat. El conjunt grana perdia 0-2 al descans, però ha remuntat amb cinc gols a la segona part i obté una victòria clau en el debut de Gordillo

nàstic 5 cultural 3

NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze, Xavi Molina, Pleguezuelo, Minero; Jean Luc (Dumitru, 81’), Javi Márquez (Gaztañaga, 74’), Tejera, Maikel Mesa (Uche, 46’); Álvaro Vázquez i Manu Barreiro.CULTURAL:Palatsí; Bastos, Ivan Garrido, David García, Iza (Guarrotxena, 77’); Señé, Sergio Marcos; Emi Buendía, Antonio Martínez, Moutinho (Ortiz, 67’); i Rodri (Samu, 77’).GOLS:0-1 (7’) Antonio Martínez. 0-2 (17’) Emi Buendía. 1-2 (54’) Álvaro Vázquez. 2-2 (56’) Manu Barreiro. 3-2 (72’) Uche. 4-2 (75’) Manu Barreiro. 5-2 (84’) Dumitru. 5-3 (93’) Señé.ÀRBITRE:Bicandi Garrido (col·legi basc)..T.G.:als locals Jean Luc, Maikel Mesa, Kakabadze i Javi Márquez; i als visitants Emi Buendía i Antonio Martínez.T.V.:al visitant Iván González (82’), doble amonestació..PÚBLIC:9.329 espectadors.

El Nàstic ha protagonitzat un partit boig al Nou Estadi en què s’ha acabat imposant a la Cultural gràcies a una gran remuntada. Els tarragonins han fet una primera part dolenta, han rebut dos gols, però després de la represa n’han marcat cinc i han obtingut tres punts clau per respirar. El debut de José Antonio Gordillo, amb tot, no hagués pogut ser mes dolç.

Tot i que la primera part ha començat amb una ocasió claríssima de Barrerio que el porter ha tret sota pals, ha estat la Cultural qui ha imposat la seva llei. El conjunt lleonès ha aprofitat les primeres dues aproximacions que ha tingut per marcar un parell de gols. Pitjor per al Nàstic, impossible. Antonio Martínez, al qual la defensa grana ha deixat entrar fins a l’àrea, ha estat l’encarregat d’obrir la llauna (7’). Deu minuts després, Emi Buendía ha aprofitat una gran combinació del seu equip per marcar sense massa oposició. A partir de llavors, els de casa ho han intentat amb empenta, però amb precipitació. Així, cap de les seves aproximacions ha arribat a bon prou. Mitja part i xiulets al Nou Estadi.

Després de la represa tot ha canviat de forma radical. El conjunt grana ha tret tota la seva inspiració els gols s’han anat succeint. N’han caigut cinc. En el 54, Álvaro Vázquez ha escurçat diferències connectant una pilota pentinada per Barreiro. Dos minuts després, el mateix Manu Barreiro ha aprofitat un mal refús d’Iza per empatar. A partir de llavors ha començat el festival i han marcat Uche, en un servei de cantonada, Barreiro de nou i també Dumitru. De res li ha servit a la Cultural el gol de Señé en el temps afegit, que el signe del partit no ha canviat. Dels xiulets, doncs, s’ha passat a l’eufòria per una golejada quer reactiva el Nàstic.