Barça B

Arguments per als creients

Barça B. El filial blaugrana fa un partidàs contra el Cadis, s’imposa gràcies als gols de Marc Cardona (2) i Nahuel en el primer temps, i se situa a dos punts de la zona de permanència

barça b 3 cadis 1

BARÇA B:Ortolá; Palencia, David Costas, Tarín, Cucurella; Sarsanedas, Christian Rivera, Vitinho; Carles Pérez (Morer, 75’), Marc Cardona (Marqués, 79’) i Nahuel (Hongla, 85’).CADIS:Cifuentes; Carpio (Nico, 46’), Servando, Marcos Mauro, Lucas; Garrido (Abdullah, 15’), Álex Fernández; Álvaro, David Barral, Perea; i Dani Romera (Eugeni, 68’).GOLS:1-0 (16’) Marc Cardona. 2-0 (26’) Marc Cardona, de penal. 3-0 (45+1’) Nahuel. 3-1 (89’) Álvaro.ÀRBITRE:Pérez Pallas (col·legi gallec).T.G.:als locals Carles Pérez i David Costas; i als visitants Garrido, Carpio i Perea.PÚBLIC:4.201 espectadors.

Fa quinze dies pensar en la salvació del Barça B era creure en miracles. No hi havia raons per a la fe, però alguna cosa ha canviat. El filial blaugrana ha encadenat dues victòries contra dos candidats a l’ascens a primera i això li ha permès acostar-se a la zona de permanència. El divuitè és dos punts per sobre i en queden sis per disputar-se. Hi ha raons per pensar que la salvació és possible. No només objectives –l’equip no depèn d’ell mateix però els números podrien arribar a quadrar–, sinó també subjectives, ja que les sensacions han canviat. Aquest Barça B juga més alliberat i millor. Ahir, contra el Cadis, i sense dos futbolistes clau com Aleñá i Ruiz de Galarreta, els de Javi García Pimienta van exhibir solvència. Van fer un partit completíssim i van imposar-se sense haver de patir gens ni mica. La victòria, de fet, estava encarrilada gràcies a tres gols abans del descans.

El Barça B va jugar com ho fan els equips bregats. Amb serenor. Això, en un context com l’actual, no és fàcil. García Pimienta ha atorgat responsabilitats a futbolistes que fins ara, per diferents raons, no n’han tingut i el resultat ha estat positiu. Jugadors com Rodri Tarín o Sarsanedas, o uns reactivats Nahuel i Marc Cardona, que van marcar, estan oferint les prestacions que el filial necessita. Així ho va constatar ahir el Cadis. El conjunt andalús va avisar primer, amb una rematada de David Barral que va blocar Ortolá, però després va veure’s aclaparat per l’efectivitat blaugrana. Els de García Pimienta en van fer prou amb quatre ocasions per marcar tres gols. Així, dos minuts després que Nahuel rematés desviada una pilota a boca de canó (14’), va caure la primera diana del matí. Va ser obra de Marc Cardona, que va connectar amb el cap un precís servei de cantonada de Carles Pérez. L’alegria seria doble, ja que, en el 26’, el davanter lleidatà va tornar a sucar. Aquest cop, transformant una pena màxima de la qual havia estat víctima.

Amb el 2-0 tocava calmar les aigües, que aquesta temporada hi ha hagut massa partits en què la rauxa ha privat el Barça B de rematar la feina. Així, els de García Pimienta es van tancar bé i van jugar amb les necessitats del Cadis. De fet, es van defensar de manera tan rigorosa, que els visitants ni tan sols es van aproximar amb perill. La fita era arribar al descans amb el 2-0 però la realitat va superar les expectatives, ja que al límit del primer temps, el Barça B va sentenciar el partit gràcies a un gol de Nahuel en què va quedar palès que l’equip té gana. I és que l’extrem argentí va baixar a pressionar una pilota i, davant la indefinició de la defensa, va provocar un rebot en el refús del porter que va li va servir per marcar a pler. Hi havia coixí.

Maduresa determinant

En la segona part el que calia era actuar amb intel·ligència. La feina estava feta i tocava evitar ensurts. I el Barça B va jugar molt bé amb el resultat. Els de García Pimienta, tancats i expectants a fer mal al contraatac, van tenir molt poques fissures. De fet, les ocasions més clares les va tenir el filial blaugrana en accions directes. Això sí, ni Nahuel, ni Palencia, ni tampoc Carles Pérez, van tenir la inspiració de cara per transformar les seves ocasions en el 4-0. Álvaro, en canvi, va aprofitar una pilota que Ortolá no havia pogut blocar per escurçar diferències en l’últim minut del partit. El 3-1, en tot cas, no va esguerrar les bones sensacions d’un Barça B que no ha dit, de cap manera, l’última paraula.

Sabíem que no teníem marge d’error i potser aquesta pressió ens ha anat bé els últims dos partits
Marc Cardona
davanter del barça b
Sabem que cada partit és una final, estem al límit i estem responent de la millor manera
Rodrigo Tarín
defensa del barça b

Ha estat una victòria boníssima, hem fet un partidàs. Els jugadors han fet un esforç brutal i s’ho creuen, que som un equip molt bo
Necessitàvem una victòria; hi havia un bloqueig. Després de vèncer a Gijón, l’equip es va alliberar
Javi García Pimienta
entrenador del barça b

Una alegria a casa set partits després

El Barça B va trencar, amb la victòria d’ahir contra el Cadis, una mala dinàmic davant de la seva afició que durava des del 27 de gener passat, en què l’equip entrenat aleshores per Gerard López es va imposar al Granada (3-0). Des de llavors i fins ahir, el filial blaugrana no havia guanyat cap dels set partits que havia disputat al Miniestadi. El bagatge de l’equip, de fet, havia estat molt pobre: cinc derrotes i dos empats, amb cinc gols a favor i onze en contra.