Girona

L’acord amb Bounou, madur

Per renovar. El porter confia enllestir l’entesa per allargar el seu contracte amb el Girona de manera imminent, abans de marxar dimecres per preparar el mundial amb el Marroc

Amb contracte fins al 2019, com Borja García i Jonas Ramalho, Yassine Bounou té molt madur l’acord de renovació amb el Girona. El club i el porter fa temps que negocien l’ampliació del contracte, i les voluntats d’uns i altres s’han anat acostant. De fet, l’entesa hauria de ser imminent, perquè la intenció de Bounou és marxar cap a la preparació del mundial amb la seva selecció amb la renovació activada. El porter se’n va dimecres, com tota la plantilla, però en comptes de marxar de vacances es concentrarà amb el Marroc, amb el qual tancarà amb una cita molt atractiva a Rússia la temporada de la seva consolidació.

Des que van començar les negociacions, tant el club com el jugador han mostrat sempre bona predisposició per entendre’s. “El que és més important és que jo vull estar aquí, i el club també”, va explicar el porter”, molt interessat a rematar l’acord per marxar cap al mundial sense haver-hi de pensar més: “Soc un noi que treballa millor en la tranquil·litat, i seria bo. Veurem si es pot tancar aquesta setmana.” Com ha fet amb la majoria de jugadors que ha anat renovant, el Girona ofereix a Bounou un contracte a llarg termini, de tres temporades.

Fitxat de l’Atlético de Madrid el 2016, després de dues temporades al Saragossa, Bounou es va alternar la porteria amb René Román en la temporada de l’ascens a primera. Ja en la màxima categoria, va començar de suplent de Gorka Iraizoz, però a partir de la novena jornada Pablo Machín li va donar la titularitat. El marroquí ja no s’ha mogut més de la porteria, més enllà d’una lesió puntual que li va impedir jugar la segona part al Wanda Metropolitano, i ha anat guanyant en maduresa i solvència durant la seva estrena a primera divisió. Amb 27 anys, té aquest estiu un altre gran repte, el mundial de Rússia, amb la il·lusió de treure el lloc a Munir (Numància), el porter escollit pel seleccionador durant la fase de classificació.

LA SEVA INTENCIÓ

“Treballo millor amb tranquil·litat. Veurem si es pot tancar aquesta setmana”

LLARGA DURADA

Amb contracte fins al 2019, l’acord és per lligar-lo per tres temporades

DEBUTANT A 1A

Fix des de la novena jornada, el marroquí ha anat progressant en la seva estrena

La renovació de Machín també s’hauria de resoldre

Més enllà de casos com el de Bounou i Borja García, el futur que també s’hauria de resoldre ben aviat és el de Pablo Machín. L’entrenador té una temporada més de contracte, però el club vol accelerar l’acord per assegurar-se la seva continuïtat a llarg termini. I tot i que Machín ha insinuat dubtes en diverses rodes de premsa i s’ha mostrat afalagat pel teòric interès d’altres clubs, tot fa pensar que acabarà renovant a Montilivi. El Girona ofereix a Machín un contracte fins al juny del 2021, amb l’ampliació per dues temporades més del lligam que ja té ara l’entrenador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)