Girona

Amb números brillants

A Pablo Machín li haurà faltat menys d’una volta –disset partits– per complir 200 partits de lliga com a entrenador del Girona. Tot i no arribar a la xifra rodona, els números que el tècnic de Gómara deixa enrere en la seva etapa amb el Girona són brillants. Dels 183 partits que ha dirigit Machín el Girona n’ha guanyat 83 i només n’ha perdut 53.

Des que van arribar els resultats que ha aconseguit Machín han estat molt per sobre de les expectatives. El curs 2013/14 va aterrar per salvar l’equip en les últimes tretze jornades –el Girona era el cuer i semblava impossible– i ho va aconseguir sumant 21 punts dels 39 possibles –6 victòries, 3 empats i 4 derrotes, dos de les quals en els dos primers partits. Salvar l’equip ja va ser com assolir un miracle, però aquell tast de tretze partits va ser només l’inici d’una trajectòria de tres anys espectaculars a 2a A. El curs 2014/15 és el millor amb els números a la mà, i és que els gironins van acabar el curs amb 82 punts, gràcies a 24 victòries –més una en la promoció–. La garrotada de Lugo, segurament el moment més dolorós que el tècnic de Gómara ha viscut a Montilivi, va pesar molt en l’inici de la temporada 2015/16 en què el Girona només va guanyar dos dels deu primers partits. Com sempre, però, Machín va aconseguir que el Girona alcés el vol guanyant 16 partits dels 32 següents i deixant l’equip en la quarta posició per complir l’objectiu de jugar, per segona vegada consecutiva, una promoció que va acabar amb llàgrimes.

Si les tres primeres temporades de Machín van ser bones, les dues últimes han estat sublims pel que han significat. El curs 2016/17 Machín va guiar el Girona cap a primera amb 20 victòries i 10 empats –12 punts menys que dos anys enrere– i aquesta última temporada el de Gómara ha estat capaç de traslladar la mateixa bona línia a primera per fer somiar al Girona la possibilitat de jugar una Europa League que ell sí que podrà disfrutar amb el Sevilla.

MÉS DE LA MEITAT

53,92%
percentatge
dels punts possibles que ha sumat Pablo Machín en els cinc cursos amb el Girona

SEMPRE COMPLINT

En les cinc temporades que Machín ha dirigit l’equip sempre ha assolit l’objectiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)