2a divisió A

L’Osca-Nàstic, sota sospita

Segona A. Investiguen la victòria dels tarragonins al camp del líder per l’alt volum de moviments de diners a les cases d’aposta des de Ucraïna i Àsia abans i durant el partit

La sospita de partits comprats ha reaparegut i té el Nàstic com a un dels protagonistes. Diverses cases d’apostes van retirar l’opció de posar diners en el partit a Osca en detectar grans moviments de capital des d’Ucraïna una hora i mitja abans que comencés l’enfrontament, en què es van imposar els tarragonins 0-1. Des del club tarragoní han negat saber-ne res.

Una hora i mitja abans del xiulet inicial 30 de les 59 cases d’apostes més importants van treure l’Osca-Nàstic de la web. Les sospites van anar més quan van entrar grans quantitats de diners al 0-0 al descans, que es va complir. L’habitual amb un marcador així és que la cotització pugi i es pagui més la victòria d’algun dels dos, ja que només queden 45 minuts, però no va ser el cas i el triomf dels tarragonins va baixar molt de preu, que s’interpreta com que els apostadors sabien que si el 0-0 al descans ja s’havia complert, la segona part, que era la victòria visitant, també ho faria. Federbet, l’organisme internacional que controla els moviments de diners inhabituals en les apostes ha assenyalat el duel del passat cap de setmana com a sospitós, xifrant en 10 milions d’euros els beneficis obtinguts pels qui hi van participar, amb asiàtics sumant-se als ucraïnesos, segons El Confidencial. Fa precisament dues setmanes una gran operació policial amb una investigació que va assenyalar 35 clubs d’Ucraïna i fins i tot àrbitres.

Com a nota curiosa, la premsa de Lleó es feia ressò fa uns dies de la condició de favorit del Nàstic a les cases d’apostes, malgrat visitar el líder de la segona divisió A. Des del club han negat estar-ne al corrent i els jugadors han recordat que va ser un duel molt disputat, gens sospitós. “Ho acabo d’escoltar per primer cop. Sobre el camp es va veure que ells anaven amb la iniciativa que duien i ganes de celebrar l’ascens amb la seva gent. Va ser un partit molt disputat i qualsevol que el veiés no té cap mena de dubte que així va ser”, ha afirmat aquest matí el migcampista Matilla.