Girona

Machín amplia l’equip

Cap al Pizjuán. Jordi Guerrero tanca una etapa de quatre anys i mig com a segon entrenador del Girona i s’integra també al cos tècnic del Sevilla

Jordi Guerrero també acompanyarà Pablo Machín al Sevilla. L’entrenador de Gómara havia estat enigmàtic dimarts, en el seu comiat a Montilivi, hores abans d’aterrar a Sevilla amb el preparador físic Jordi Balcells. Dijous, el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, també hi va posar un punt d’incertesa: “Machín lluitarà pel seu equip de treball.” Sense tenir del tot resolta encara la configuració del grup de col·laboradors del de Gómara, ahir s’hi va posar una mica més de llum amb la confirmació de Jordi Guerrero. L’arbucienc tenia una temporada més de contracte a Montilivi, però seguirà Machín cap al Pizjuán.

Guerrero s’afegeix a Jordi Balcells, l’altre gironí que formava part del nucli dur del cos tècnic de Pablo Machín al Girona. Tant Guerrero com Balcells –el més veterà del vestidor de Montilivi– eren ja a Girona quan l’exentrenador del Numància hi va arribar, el març del 2014. L’arbucienc hi havia aterrat tres mesos abans. Era l’entrenador del Palamós, i Oriol Alsina el va convertir en segon entrenador de Javi López. Des d’aleshores, Guerrero ha viscut al costat de Machín l’etapa més brillant de la història del Girona, tancada amb una xifra rodona, ja que contra Las Palmas va viure el seu partit número 200 amb el Girona.

Com a segon entrenador, Jordi Guerrero ha tingut pes en l’elaboració de l’estratègia, un concepte en què el Girona ha brillat, especialment en la seva estrena a primera divisió. Segons un web especialitzat en l’anàlisi estadística, el Girona ha estat l’equip que més gols a partir de pilota aturada –un cada 318 minuts– ha marcat de les cinc grans lligues del futbol europeu. Amb Guerrero i Balcells, el Sevilla té la intenció d’acabar de completar el cos tècnic de Machín amb homes de la casa.

LA XIFRA

200
partits
com a segon entrenador del Girona ha viscut Jordi Guerrero, des del desembre del 2013

UN PUNT FORT

Amb Machín i Guerrero, el Girona ha excel·lit en la productivitat de l’estratègia

AMB DOS GIRONINS

Amb Guerrero i Balcells, el de Gómara reeditarà el nucli dur que tenia a Girona

L’analista Carles Martínez també fa el pas

A més de Jordi Guerrero i Jordi Balcells, amb qui treballava des que va aterrar a Montilivi, Pablo Machín s’endú cap al Sánchez Pizjuán una de les últimes persones que havia integrat al cos tècnic del Girona. L’analista Carles Martínez (a la foto, amb Eloi Amagat) també canvia el Girona pel Sevilla. Martínez, que havia treballat al Barça, va arribar a Montilivi l’estiu passat, després de l’ascens a primera, per reforçar l’àrea d’anàlisi del club. Sempre en el dia a dia com un membre més del cos tècnic, era l’encarregat de gravar en directe els partits de l’equip, tant a casa com a camp contrari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)