2a divisió FEF

És el moment de girar full

2a divisió B. Garcia Pimienta ja pensa en el pròxim curs i es marca l’objectiu que el Barça B lluiti per l’ascens en una categoria que considera igualment vàlida per a la formació

El Barça B va tancar dissabte una temporada per oblidar i ha arribat l’hora de centrar-se en el pròxim curs a segona B. El club ja fa temps que treballa pensant en aquesta possibilitat i, per aquesta raó, quan es va incorporar Francesc Xavier Garcia Pimienta com a tècnic del B, se li va assegurar la continuïtat fos quin fos el desenllaç en la lliga. L’entrenador, que no ha pogut evitar el descens, feia una valoració després del darrer partit i ja avançava algunes de les directrius que guiaran la seva línia de treball la pròxima campanya. “Hi havia nivell per quedar-se i els jugadors ho han demostrat, almenys aquests partits en què hi he estat jo”, afirmava el preparador, que explicava quina és la fita principal del curs vinent: “Vull que els nois se sentin importants, el nostre objectiu principal serà formar futbolistes de cara al primer equip.” Dit tot això, Pimienta no amaga quina és la perspectiva esportiva del curs 2018/19: “Som el Barça i volem guanyar sempre. Tindrem l’objectiu bonic de fer play-off.”

Respecte al perfil de la plantilla, l’entrenador del Barça B ja va avançar que hi haurà una regeneració important i que la base seran els joves valors que pugen del juvenil. Això sí, no tot seran futbolistes forjats a la Masia. “El que volem és tenir jugadors amb possibilitats de pujar al primer equip. La temporada que ve hi haurà molts nois del juvenil, fet que és un avantatge en la seva formació perquè ja coneixen la metodologia, la forma d’entrenar i també a mi”, detallava Pimienta, que hi afegia: “També intentarem fitxar jugadors de fora amb la mateixa intenció.” D’altra banda, l’entrenador blaugrana va explicar que, tot i haver baixat de categoria, les possibilitats dels joves valors de fer el salt al primer equip es mantindran: “Jugarem en una categoria que també és molt complicada. La segona B servirà igualment perquè els jugadors es continuïn formant i estiguin preparats quan els truqui l’entrenador del primer equip.”

Uns mesos intensos

Garcia Pimienta també va parlar de l’any atípic que ha viscut, en què ha tingut quatre rols: formar part del cos tècnic del B, entrenar el juvenil B, dirigir el juvenil A i agafar les regnes del Barça B com a primer entrenador en el tram final. “El que m’ha passat enguany no m’havia passat mai. En tot cas, al final estàs al mateix club i el treball és el mateix”, explicava l’entrenador blaugrana, satisfet amb el que ha viscut: “Em quedo amb tot l’aprenentatge, amb el fet d’haver pogut treballar amb tres equips diferents.”

EL PROTAGONISTA

Hi haurà molts nois del juvenil, però també fitxarem jugadors amb la mateixa idea: que es formin i tinguin possibilitats de pujar al primer equip

RETROSPECTIVA

El tècnic es lamenta que la plantilla tenia nivell per aconseguir la permanència
Dels diferents rols que he tingut aquesta temporada em quedo amb tot l’aprenentatge
F.X. Garcia Pimienta
entrenador del barça b
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)