Girona

15 dies per decidir si paguen 5 milions al Rayo per Mojica

Opció preferent. El Girona valora fer efectiva la compra del colombià, mundialista per primer cop

Quan Colòmbia debuti el dia 19 de juny contra el Japó, el Girona ja s’haurà hagut de pronunciar sobre si executa o no l’opció preferent de compra que té sobre Johan Mojica. El club de Montilivi ha aconseguit unes setmanes de pròrroga, però la decisió l’haurà de prendre sense saber si el colombià s’haurà revalorat o no a Rússia després d’haver entrat ahir en la llista definitiva.

Quique Cárcel ja tenia decidit que, amb Pablo Machín a la banqueta, el Girona hauria comprat el futbolista al Rayo Vallecano, que és qui manté els drets del futbolista tot i que no ha parat de cedir-lo (primer dues temporades al Valladolid i després dues més al club de Montilivi). De fet, amb el conjunt de Vallecas, Mojica només ha disputat sis partits el curs 2016/17 des que el va fitxar provinent del Deportivo Cali l’estiu del 2013. Amb Machín, el protagonisme de Mojica ha estat força superior: 10 partits a segona A en mitja lliga la temporada 2016/17 i 30 en l’estrena dels gironins a primera divisió.

De 8 milions a 5

El Girona va voler fitxar Mojica l’estiu passat, però aleshores les diferències econòmiques van ser insalvables –el Rayo Vallecano li demanava la clàusula sencera, d’uns 8 milions d’euros– i finalment l’operació es va concretar en forma de cessió. Tot i això, el Girona va aconseguir pactar una opció de compra preferent amb una rebaixa en la clàusula i si paga 5 milions, se l’endurà.

En el rerefons del fitxatge de Mojica hi ha dues claus. La primera és que el futbolista faci el pes a l’entrenador que aterri a Montilivi. La segona és que l’operació pugui amagar un negoci en funció de les prestacions que Mojica ofereixi a Rússia. Si fa un bon mundial, el futbolista podria revalorar-se i el Girona treure una gran rendibilitat econòmica amb un traspàs exprés. Tot i això, el club no prendrà la decisió en clau de negoci, sinó preveient que el colombià pot ser una peça molt important en el Girona 2018/19 ja sigui al carril (en una defensa de tres centrals) o en una posició més avançada d’interior si el futur tècnic juga amb una defensa de quatre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)