Girona

Cinc que encara somien

Promoció d’ascens a primera. Mata, Kiko Olivas, Becerra (Valladolid), Saúl García i Dani Nieto (Numància), els cinc exjugadors del Girona que jugaran el ‘play-off’, es podrien trobar en la final

Amb l’Osca i el Rayo que ja han pujat directament, a segona A encara hi ha en joc la tercera i última plaça d’ascens a primera divisió. Se la quedarà l’equip que s’imposi en la promoció d’ascens que comença aquesta setmana i en la qual prendran part cinc exfutbolistes del Girona: Jaime Mata, Kiko Olivas i Isaac Becerra, amb el Valladolid, i Dani Nieto i Saúl García a les files del Numància. De moment no es veuran les cares entre ells (el Valladolid ha quedat emparellat amb l’Sporting en la primera eliminatòria i el Numància amb el Saragossa), un fet que podria succeir si els dos conjunts passen la primera fase.

Mata fa eclosió

Mata i Becerra es van quedar a les portes de pujar a primera amb el Girona les temporades 2014/15 i 2015/16 (el porter també en la 2012/13) i ara tenen l’oportunitat de fer-ho amb el Valladolid de Sergio González. De fet, qui segur que jugarà a l’elit la temporada vinent per primera vegada en la seva carrera és Mata, que ja ha estat confirmat com a nou fitxatge del Getafe de José Bordalás. El salt del davanter a primera divisió no sorprèn a ningú, i és que Mata ha fet eclosió definitivament aquest curs amb uns números d’escàndol. Les xifres parlen per si soles, amb 33 dianes en 39 partits (va superar els 32 de Jonathan Soriano de la temporada 2010/11), que han convertit l’atacant madrileny en un autèntic malson per a les defenses rivals. Tot i tenir ja els dos peus al Getafe, Mata té entre cella i cella retornar a primera el Valladolid, que no ha tastat la categoria des del curs 2013/14. Un rendiment totalment contraposat al de Mata és el que ha tingut el seu company Isaac Becerra, que enguany ni tan sols ha debutat en la lliga, sempre a l’ombra de l’exblaugrana Jordi Masip.

En canvi, Kiko Olivas, que va pujar a primera amb el Girona i va fitxar pel Valladolid en els últims dies del mercat d’estiu, ha estat una peça fixa en la defensa del conjunt val·lisoletà. En total, el central ha disputat 2.902 minuts repartits en 34 partits, 33 com a titular.

En el Numància, que es va classificar per al play-off d’ascens en l’última jornada en guanyar contra la Cultural Leonesa (2-1), hi juguen els ex-Girona Dani Nieto i Saúl García, que van tenir una trajectòria molt més reduïda a Montilivi (Nieto hi va jugar la temporada 2011/12 i Saúl només la meitat de la 2016/17 i amb un paper força testimonial) que no pas Mata, Becerra i Olivas. Pel que fa a aquest curs a Los Pajaritos, Saúl ha estat titular des que va arribar en el mercat d’hivern (1.578 minuts en 18 partits), mentre que Dani Nieto ha anat de més a menys. El Numància no juga a primera divisió des del curs 2008/09.

ESPECTACULAR

Mata ha marcat 33 gols i ja ha fitxat pel Getafe (1a divisió) per al curs vinent

INÈDIT

Becerra no ha ni debutat aquesta temporada en la lliga, sempre a l’ombra de Masip

NUMÀNCIA

Saúl ha estat un fix des que va arribar a l’hivern; Nieto ha anat de més a menys

INDISCUTIBLE

Kiko Olivas ha estat una peça clau a l’eix de la defensa del Valladolid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)