Girona

Acostumat a anar per feina

Mercat. Des de la seva arribada a la direcció esportiva del Girona, el juliol del 2014, Quique Cárcel s’ha caracteritzat per enllestir el primer fitxatge poc després d’acabar la temporada

El Girona tindrà aquest estiu més dies de descans que mai per afrontar la temporada següent (uns 50 dies d’aturada). A priori semblaria el context ideal per preparar amb tranquil·litat i garanties el curs que ve, però el club gironí s’ha trobat per primera vegada en molts anys amb la necessitat de fitxar un nou entrenador a l’estiu després de la recent marxa de Pablo Machín al Sevilla.

La situació també és nova per al director esportiu, Quique Cárcel, que encetarà la cinquena temporada seguida al club i que mai abans havia hagut de gestionar un canvi a la banqueta de Montilivi. De fet, l’estiu més mogut de Cárcel va ser el de la seva arribada al Girona, l’1 de juliol del 2014, després que l’equip aconseguís una agònica permanència a segona A contra el Deportivo i que l’aleshores director esportiu, Oriol Alsina, fes les maletes cap al seu club d’origen, el Llagostera, que havia pujat a la categoria de plata. Llavors el barceloní, exsecretari tècnic de l’Hospitalet, va haver de treballar contra rellotge per dissenyar la plantilla, amb molts entrebancs entremig –el club estava en concurs de creditors i s’havien de resoldre diversos contractes problemàtics– i només amb l’herència dels dos fitxatges anteriorment fets per Alsina: Jaime Mata i Àlex Granell. Després d’uns primers dies de neguit en què tot semblava anar més lent del previst, Cárcel va aconseguir renovar la cessió de Jonas Ramalho el 10 de juliol i només cinc dies més tard es va fer oficial la incorporació de Florian Lejeune.

Pel que fa a les altres temporades, des de la 2015/16 fins a l’última, Cárcel ha continuat amb la tònica de lligar el primer fitxatge de seguida. De fet, en els últims tres estius el director esportiu només ha tardat entre tres i quatre dies a donar la primera alta després de cloure la temporada, amb Rubén Alcaraz (2015/16), Portu (2016/17) i Gorka Iraizoz (2017/18) com a protagonistes.

Per tant, aquest serà l’estiu en què el primer fitxatge de Cárcel s’haurà demorat més temps, principalment condicionat pel canvi a la banqueta i pel llarg parèntesi estival de la plantilla, que tornarà a l’activitat el 9 de juliol. És per això que tot indica que el Girona no començarà a moure fitxa amb els fitxatges fins que no tingui el nou entrenador, i també tenint en compte que la feina en el capítol de les renovacions està molt enllestida, començant per la del mateix Cárcel, que recentment va allargar la vinculació amb el Girona fins al 2022. També està negociant des de fa temps la renovació el porter Yassine Bounou, ara concentrat amb la selecció del Marroc per la disputa del mundial de Rússia. Ara mateix el Girona té 18 jugadors amb contracte en vigor (també els cedits Alcaraz i Coris), però s’esperen una desena de cares noves per al curs vinent.

NOU CONTEXT

Curs 2014/15 (*)
Florian Lejeune 15 juliol
(*) Quique Cárcel arriba a la direcció esportiva del Girona l’1 de juliol del 2014, després de la sobtada marxa d’Oriol Alsina, que prèviament havia fitxat Jaime Mata i Àlex Granell. El Girona havia acabat la lliga el 7 de juny, i havia aconseguit una agònica permanència a segona A a Montilivi contra el Deportivo (3-1). El primer fitxatge, Florian Lejeune, arribava procedent del Vila-real, que l’havia cedit al Brest francès.
Jonas Ramalho 10 juliol
El Girona renova la cessió del defensa propietat de l’Athletic de Bilbao, que ja havia jugat a Montilivi el curs anterior.
Curs 2015/16
Rubén Alcaraz 17 de juny
El Girona, que havia acabat la lliga el 14 de juny després de caure a casa contra el Saragossa (1-4) en la primera eliminatòria d’ascens a primera, no tarda a anunciar el primer fitxatge, el del migcampista de l’Hospitalet Rubén Alcaraz (2a B).
Curs 2016/17
Portu 21 juny
El conjunt gironí acaba la competició el 18 de juny després de perdre a Montilivi contra l’Osasuna (0-1) en l’últim partit de l’eliminatòria final d’ascens a primera divisió, i només tres dies més tard anuncia el fitxatge de Cristian Portugués, ‘Portu’, procedent de l’Albacete (2a A).
Curs 2017/18
Gorka Iraizoz 14 juny
El Girona acaba la lliga el 10 de juny al camp del Còrdova (2-1), un partit intranscendent per als gironins, que ja tenien l’ascens a primera divisió al sac des de la jornada anterior. El dia 14 del mateix mes el club anuncia l’arribada del porter de l’Athletic Gorka Iraizoz.
Curs 2018/19
Primer fitxatge ?
El Girona acaba el campionat de primera divisió el 19 de maig al camp de Las Palmas, ja sense res en joc (1-2).
És el primer estiu que Cárcel ha de fitxar un nou entrenador després de la marxa de Machín

2014, ANY D’INICI

Amb la feina força enllestida pel que fa a les renovacions, s’esperen una desena d’altes
Cárcel va arribar l’1 de juliol després de la marxa d’Alsina i amb el club en concurs de creditors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)